Udruženje sportista osoba sa invaliditetom realizovalo projekat “Educiranje i uključivanje školske djece OSI za bavljenje sportom u cilju poboljšanja motorike”

Udruženje sportista osoba sa invaliditetom realizovalo projekat “Educiranje i uključivanje školske djece OSI za bavljenje sportom u cilju poboljšanja motorike”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz potporu utroška sredstava Ureda premijera ZDK, Udruženje sportista osoba sa invaliditetom je realizovalo projekat „Educiranje i uključivanje školske djece OSI za bavljenjem sportom u cilju poboljšanja motorike“.

Projkekat je realiziran u tri dijela, koji su se manifestovali obaliskom osnovnih i srednjih škola, predavanja na teme “Invaliditet nije prepreka” i prezentacijom sportova za OSI sa ciljem uključivanja mlađe populacije osoba sa invaliditetom radi razvoja motorike kao i njihove reintegracije u društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • U dijelu projekta prezentacije sjedeće odbojke uključeni su i članovi Naše škola sporta,na čemu smo iznimno zahvalni,kao reprezentativkama sjedeće odbojke – saopćeno je iz Udruženja sportista osoba sa invaliditetom.

U narednom periodu izvjestićemo o rezultatima sa općinskih, kantonalnih takmičenja Udruženja sportista osoba sa invaliditetom Kakanj 92, kao i rezultatima Kluba sjedeće odbojke Kakanj u 2023.godini.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE