Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ubica prije pokolja objavio jezive poruke. Političar verbalno napao guvernera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno 19 djece te dvoje odraslih. Do pucnjave je došlo u 11:17 po teksaškom vremenu (19:17 po hrvatskom) u Osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je povrijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih petstotinjak i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa.

To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina.

BIDEN: IDEJA DA TINEJDŽER MOŽE LEGALNO KUPITI ORUŽJE DIZAJNIRANO ZA UBIJANJE JE POGREŠNA

Biden je najavio kako će on i njegova supruga Jill narednih dana otputovati u Uvalde kako bi upoznali porodice stradalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da svi Amerikanci moraju stajati zajedno kako bi bili uz zajednicu Uvalde u njihovoj patnji.

Biden dalje kaže da je ideja da tinejdžer može legalno kupiti oružje koje je “dizajnirano  za ubijanje, jednostavno pogrešna”.

“Moramo se pitati kada ćemo, za ime Boga, učiniti ono što treba učiniti da, ako ne i potpuno zaustavimo, iz temelja promijenimo količinu pokolja koji se događa u ovoj zemlji”, rekao je Biden.

Napadač je prije napada napisao objavu na Facebooku

Guverner Teksasa Greg Abbott rekao je da je napadač tri puta uoči napada objavio tekst na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

U prvom tekstu, objavljenom 30 minuta prije odlaska u školu, rekao je da će pucati u svoju baku. Drugi je rekao: “Ubio sam svoju baku.” A u trećem, objavljenom 15-ak minuta prije napada, najavio je svoj krvavi pohod na osnovnu školu.

 

Njegova baka je preživjela. Kritično je, ali stabilno, rečeno je na konferenciji za novinare.

 

- Marketing -