Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

U nedjelju Dan žalosti u Tuzli zbog brutalnog ubistva Amre Kahrimanović

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada u nedjelju 11. februara zbog brutalnog ubistva Amre Kahrimanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dženaza i ukop ubijene Amre Kahrimanović bit će obavljeni danas na mezarju Bukovčići, a ispraćaj će biti ispred Komemorativnog centra Tuzla od 14 do 14:30 sati.

Podsjetimo, u srijedu navečer u ugostiteljskom objektu u Tuzli desilo se ubistvo kada je Elvis Ćustendil, inače policijski službenik, iz službenog pištolja ubio Amru Kahrimanović.

On je nakon zločina pobjegao, no ubrzo je pronađen u blizini zgrade u kojoj je živio, gdje je savladan i uhapšen.
Iz Tužilaštva TK je saopćeno da je Elvis Ćustendil osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.