U nedjelju Dan žalosti u Tuzli zbog brutalnog ubistva Amre Kahrimanović

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada u nedjelju 11. februara zbog brutalnog ubistva Amre Kahrimanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dženaza i ukop ubijene Amre Kahrimanović bit će obavljeni danas na mezarju Bukovčići, a ispraćaj će biti ispred Komemorativnog centra Tuzla od 14 do 14:30 sati.

Podsjetimo, u srijedu navečer u ugostiteljskom objektu u Tuzli desilo se ubistvo kada je Elvis Ćustendil, inače policijski službenik, iz službenog pištolja ubio Amru Kahrimanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je nakon zločina pobjegao, no ubrzo je pronađen u blizini zgrade u kojoj je živio, gdje je savladan i uhapšen.
Iz Tužilaštva TK je saopćeno da je Elvis Ćustendil osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE