U Kaknju zaplijenjena opojna droga i oduzet nelegalno prevoženi ugalj

Tokom policijskih aktivnosti provedenih jučer na području Kaknja zaplijenjena je opojna droga te oduzet nelegalno prevoženi ugalj. U tri odvojena slučaja, policijski službenici izvršili su hapšenje osumnjičenih osoba i pokrenuli kriminalističke obrade pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi slučaj zabilježen je u ulici Željeznička u ranim jutarnjim satima. Prilikom pregleda lica K.J. (1984.), policijski službenici su otkrili upakiranu praškastu materiju koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je odmah lišen slobode, a započeta je kriminalistička obrada.

Nekoliko sati kasnije, u ulici Alije Izetbegovića također u Kaknju, lice B.M. (2004.) podvrgnuto je pregledu tokom kojeg je pronađeno pakovanje s praškastom materijom koja je izgledom asocirala na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je odmah uhapšen, a pokrenuta je kriminalistička obrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mjestu Varda policijski službenici su prilikom pregleda lica D.O. (1990.) otkrili pakiranje zeljaste materije koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je uhapšen, a kriminalistička obrada je pokrenuta.

Kasnije istog dana, u istom mjestu Varda, lice P.E. (1987.) podvrgnuto je pregledu tokom kojeg je pronađeno pakiranje sadržaja praškaste materije koja je asocirala na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode, a kriminalistička obrada je započeta.

U posljednjem slučaju, policijski službenici Policijske stanice Kakanj izvršili su kontrolu teretnog motornog vozila marke “Mercedes” kojim je upravljao V.M. iz Kaknja. Kontrolom je utvrđeno da vozilo prevozi 4200 kilograma uglja bez potrebne dokumentacije. Ugalj je privremeno oduzet i deponovan u prostoru Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Istražitelji Policijske stanice Kakanj nastavili su rad na dokumentiranju krivičnog djela “Krađa” uz nadzor dežurnog kantonalnog tužitelja.

Policijski službenici PS Kakanj nastavljaju s odlučnom akcijom suzbijanja ilegalne trgovine opojnim drogama i ostalim oblicima kriminala. Ove nedavne zapljene opojnih droga rezultat su pažljivog nadzora i operativnih aktivnosti koje su rezultirale privođenjem osumnjičenih osoba.

Također, oduzimanje nelegalno prevoženog uglja ukazuje na angažman policijskih snaga u borbi protiv ilegalnih aktivnosti koje štete privredi i prouzrokuju poremećaj u zakonitom poslovanju.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE