U Kaknju je obrazovanje prioritet: Besplatne mjesečne karte za sve učenike

U općini Kakanj vlasti su nedavno donijele odluku koja je obradovala mnoge učenike i njihove roditelje. Besplatne mjesečne karte za javni prijevoz važeće su i tokom mjeseca juna, do posljednjeg dana školske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko vijeće Kakanj je ranije usvojilo odluku na prijedlog načelnika Općine Kakanj, Mirnesa Batarevića. Ova inicijativa ima za cilj olakšavanje putovanja učenicima i njihovim porodicama, te pružanje dodatne podrške obrazovanju.

Finansiranje ovog projekta je obezbijeđeno iz Budžeta Općine Kakanj. Na taj način, lokalne vlasti su pokazale svoju posvećenost unapređenju kvalitete obrazovanja i pružanju podrške učenicima i njihovim porodicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka će značajno olakšati finansijsko opterećenje mnogim učenicima i njihovim roditeljima, koji su ranije morali plaćati mjesečne karte za javni prijevoz. Uz besplatne mjesečne karte, učenici će imati mogućnost neometanog kretanja i dolaska do škole, što će im omogućiti pravovremeno prisustvo časovima i aktivnostima.

Dodatno, ova odluka ima i pozitivan uticaj na zaštitu okoline. Podsticanje korištenja javnog prijevoza umjesto individualnih vozila doprinosi smanjenju emisije štetnih gasova i ukupnog opterećenja saobraćaja na lokalnim putevima.

Važno je napomenuti da će besplatne mjesečne karte za učenike biti i dalje dostupne od septembra, što će obezbijediti kontinuitet podrške za sve učenike općine Kakanj. Ova odluka će ostati na snazi tokom školske godine, omogućavajući učenicima da ostvare svoje obrazovne ciljeve i pružajući finansijsko olakšanje njihovim roditeljima.

Općina Kakanj stavlja obrazovanje mladih u prvi plan, a implementacija ove inicijative pokazuje da lokalna zajednica prepoznaje važnost ulaganja u budućnost svojih učenika. Besplatne mjesečne karte za sve učenike su sjajan korak ka osiguranju pravednijeg pristupa obrazovanju i stvaranju pozitivnog okruženja za razvoj mladih talenata.

Ova odluka bi mogla poslužiti kao primjer drugim općinama i gradovima u zemlji da razmotre slične mjere koje će poboljšati pristup obrazovanju za sve učenike. Uz podršku lokalnih vlasti i angažmana zajednice, možemo stvoriti društvo u kojem su obrazovanje i razvoj mladih prioriteti.

Općina Kakanj je donijela hrabar korak prepoznavši važnost besplatnih mjesečnih karata za učenike, a ova odluka će sigurno imati dugoročne pozitivne efekte na život mladih ljudi u općini.

(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE