― Marketing ―

U Kaknju je obrazovanje prioritet: Besplatne mjesečne karte za sve učenike

- Marketing -

U općini Kakanj vlasti su nedavno donijele odluku koja je obradovala mnoge učenike i njihove roditelje. Besplatne mjesečne karte za javni prijevoz važeće su i tokom mjeseca juna, do posljednjeg dana školske godine.

Općinsko vijeće Kakanj je ranije usvojilo odluku na prijedlog načelnika Općine Kakanj, Mirnesa Batarevića. Ova inicijativa ima za cilj olakšavanje putovanja učenicima i njihovim porodicama, te pružanje dodatne podrške obrazovanju.

Finansiranje ovog projekta je obezbijeđeno iz Budžeta Općine Kakanj. Na taj način, lokalne vlasti su pokazale svoju posvećenost unapređenju kvalitete obrazovanja i pružanju podrške učenicima i njihovim porodicama.

- Marketing -

Ova odluka će značajno olakšati finansijsko opterećenje mnogim učenicima i njihovim roditeljima, koji su ranije morali plaćati mjesečne karte za javni prijevoz. Uz besplatne mjesečne karte, učenici će imati mogućnost neometanog kretanja i dolaska do škole, što će im omogućiti pravovremeno prisustvo časovima i aktivnostima.

Dodatno, ova odluka ima i pozitivan uticaj na zaštitu okoline. Podsticanje korištenja javnog prijevoza umjesto individualnih vozila doprinosi smanjenju emisije štetnih gasova i ukupnog opterećenja saobraćaja na lokalnim putevima.

Važno je napomenuti da će besplatne mjesečne karte za učenike biti i dalje dostupne od septembra, što će obezbijediti kontinuitet podrške za sve učenike općine Kakanj. Ova odluka će ostati na snazi tokom školske godine, omogućavajući učenicima da ostvare svoje obrazovne ciljeve i pružajući finansijsko olakšanje njihovim roditeljima.

Općina Kakanj stavlja obrazovanje mladih u prvi plan, a implementacija ove inicijative pokazuje da lokalna zajednica prepoznaje važnost ulaganja u budućnost svojih učenika. Besplatne mjesečne karte za sve učenike su sjajan korak ka osiguranju pravednijeg pristupa obrazovanju i stvaranju pozitivnog okruženja za razvoj mladih talenata.

Ova odluka bi mogla poslužiti kao primjer drugim općinama i gradovima u zemlji da razmotre slične mjere koje će poboljšati pristup obrazovanju za sve učenike. Uz podršku lokalnih vlasti i angažmana zajednice, možemo stvoriti društvo u kojem su obrazovanje i razvoj mladih prioriteti.

Općina Kakanj je donijela hrabar korak prepoznavši važnost besplatnih mjesečnih karata za učenike, a ova odluka će sigurno imati dugoročne pozitivne efekte na život mladih ljudi u općini.

(K.P. / Kakanj-X)

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...