― Marketing ―

Taksiste ubiše gorivo i nelegalni prijevoznici

- Marketing -

Nakon teškog perioda u pandemiji Covid-19, ovo ljeto i dolazak dijasporaca donijeli su više posla zeničkim taksistima

”Taksi na crno dobro radi u Zenici. Rade bolje od nas, jer nisu opterećeni izdacima. Ima ih podosta, posebno onih koji rade kombi-prijevoz i voze na liniji Zenica – Janjići i prema Brodi”, kaže Fikret Halać, predsjednik NO Udruženja Zenica taxi, koje broji 162 vozila na 17 gradskih stajališta, piše Oslobodjenje.ba.

On je pozvao inspekcijsku službu da se angažuje zbog ovog problema. U Zenica taxiju su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, koja je daleko bolja u odnosu na prethodne dvije godine.

- Marketing -

– Koriste se više usluge taksista u ljetnim mjesecima. Doduše, sad će septembar, nigdje nikog, a mi ostajemo sami. Kriza je bila velika, znate i sami svugdje, tako da dobro dođe i to što dolazi dijaspora, iskren je Halać.

Cijene goriva i dalje su visoke, a s njima dolazi i do poskupljenja prijevoza. Iz Zenica taxija navode da startna cijena košta 2,50 KM.

– Mi smo poskupili start na 2,50, kilometar je 1,50 KM. Zbog cijena goriva i zbog toga što su sve kompletno zahvatili inflacija i sva poskupljenja, morali smo i mi podići cijene, istakao je Halać.

Cijena vožnje po tzv. prstenu po gradu je tri marke od 1. marta. Nakon dvije godine naplate od dva KM-a taksisti su bili prinuđeni da poskupe usluge.

Iz Udruženja Zenica taxi kažu da su se u pandemiji Covid-19 obraćali svim nivoima vlasti za pomoć, a da su je dobili jedino od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. Svaki taksista dobio je tada po 100 KM.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...