― Marketing ―

Najskuplja pizza na svijetu i košta oko 20.000 KM: Evo od čega se pravi

- Marketing -

Italijanski kuhar Renato Viola godinama je nedostižan u svijetu gastronomije. Njegovu specijalnu pizzu zvanu “Louis XIII” probalo je vrlo malo ljudi a razlog je cijena – košta više od 10.000 eura! (oko 20.000KM)

Pizza je prečnika 20 centimetara, ali sama priprema i nadjev su veoma specifični i luksuzni.

Dizanje tijesta traje čak 72 sata, koristi specijalnu vrstu soli, a na njoj se nalaze tri različite vrste finog kavijara, svjež norveški jastog, kao i sedam različitih vrsta sireva.

- Marketing -

Ni ambalaža za takvu pizzu ne može da bude obična! Kuhar Renato je lično priprema i donosi na adresu zajedno sa još dvoje pomoćnika.

Oni serviraju posebne tanjire, kao i piće za ukusan obrok. Tačnije, kuhar sa sobom nosi konjak “remi martin lui XIII”, šampanjac “krug klos du mesnil 1995” i brendi, koje smatra izuzetno važnim za kombinovanje sa pizzom koju priprema.

Ako se računa da pica košta blizu 10.000 eura i da se siječe na osam dijelova, kako se to obično radi, onda je parče ove pice oko 1.000 eura!  (Radiosarajevo.ba)

 

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...