Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Svečano u TKD Bosna-Rudar: Druženje, nagrade i priznanja za članove

Posebno svečano u subotu je bilo u sportskoj sali taekwondo kluba Rudar Kakanj gdje je treniralo više od 100 članova, od 200 ukupno koje broji klub. Članovi su podijeljeni u tri sekcije: Bilješevo, Doboj-Kakanj, klupska sala TKD Rudar Kakanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upriličeno je druženje za članove u okviru kolektiva Bosna – Rudar gdje su dodijeljenja priznanja i nagrade za one koji su nedavno „osvojili“ Balkan i u svoj Kakanji klub se vratili s medaljama, te aktivno pomogli taekwondo slelekciji Bosne i Hercegovine da se okiti prvakom Balakana u ukupnom poretku.

  • Kako svake godine pravimo planove i određujemo ciljeve za godinu dana, i kako se bliži kraj godine gledamo jesmo li napravili pomak. Ove godine naši takmičari su imali izuzetne rezultate, kako najmlađi, tako i juniori i seniori, pa smo se u subotu okupili kako bi smo nagradili i promovisali naše članove koji se nedavno ostvarili sjajne rezultate na evropskim takmičenjima i balkanskom prvenstvu, i ove nagrade treba da im budu podstrek, motivacija za još bolji i jači rad, ali i uspomena na uspješni period u našem kolektivu i na 2023.godinu. Okupili smo ovu sekciju iz razloga što nas, hvala Bogu, ima jako puno u sekcijama koje imamo, tako da smo htjeli okupiti sve članove koje imamo, ne bismo svi mogli stati ovdje – saopćeno je iz kluba.

Osnivač i predsjednik taekwondo kolektiva „Bosna Rudar“ Edin Kajević najavio je naredne sedmice pripremu svečanosti za članove u Brezi.

Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu okupe članovi kluba iz Kaknja, da se svi zajedno druže, počaste, razgovaraju o rezultatima i dostignućima, a za pet članova kluba su obezbijeđena i vrijedna priznanja.

Poklone i nagrade su dobili: Davud Mušija, Azur Agičić, Eldar Kubat, Denis Terzić, te Mehmed Čaluk, članovi koji su se posebno istakli na posljednjih velikim takmičenjima.