Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Sve više investicija u glavnom gradu: Tešanjski privredni div Madi u Sarajevu ušao u novi biznis

Nakon što je jučer objavljeno da je tuzlanski gigant Bingo postao vlasnik još jedne sarajevske kompanije – NMC d.o.o., danas stiže nova vijest sličnog karaktera. Naime, vlasnici tešanjskog privrednog diva, kompanije Madi, krenuli su s novim biznisom u glavnom gradu BiH – iznajmljivanjem poslovnog prostora, izvještava BiznisInfo.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madi je krajem 2021. kupio kompleks kompanije Unis Komerc d.d. Sarajevo smješten na Stupu, tačnije u naselju Azići.

Nakon što su imali značajne investicije u taj objekat, nedavno su oglasili da je spreman za iznajmljivanje. Riječ je o skladišnom prostoru i kancelarijama. Objekat, konkretno, pripada firmi Euro Meat registrovanoj u Maglaju, koja je u Madijevom vlasništvu.

Kompleks se prostire na površini od 25.000 metara kvadratnih, od čega 5.140 m2 skladišnog prostora, 500 m2 kancelarijskog prostora i 19.360 m2 ekonomskog dvorišta. Ovaj administrativni-logistički centar nalazi se na adresi Azići br.20, Sarajevo. Udaljenost od autoputa i silazak na regionalnu cestu M-17 cca 1,3 km (Stupska petlja).

Kompanija Madi iz Tešnja jedan je od regionalnih lidera u proizvodnju pilećeg mesa, ali se bavi i drugim vrstama poslova, te konstantno investira i širi poslovanje. Nedavno su odlučili da uđu i u biznis proizvodnje električne energije te su osnovali firmu MI Power koja će se baviti proizvodnjom električne energije iz sunca.