Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Suspendirana dva doktora u Bijeljini: Kažnjeni zbog grešaka tokom hospitalizacije dječaka (10) koji je preminuo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva doktora bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini suspendovana su do daljnjeg zbog proceduralnih grešaka tokom hospitalizacije desetogodišnjeg dječaka Aleksandra Kovača, koji je preminuo dva dana nakon prijema na liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju mediji iz RS –a, formirana je i Komisija za unutrašnji nadzor, a dodatno je pozvana i eksterna Komisija za stručni nadzor, sastavljena od stručnjaka medicinskih ustanova iz Beograda i Foče.

Šefica Odjeljenja pedijatrije ove bolnice Ivka Džuveleković rekla je da su tegobe dječaka trajale dva dana i da je neurološki nalaz u više navrata bio potpuno uredan.

“Pregledali su ga pedijatri, dva neurologa, a u ponedeljak je urađen pregled očnog dna između 11 i 12 časova. Staza papile očnog nerva je bila indikacija za dalju neurološku obradu, a ovaj dječak je nije imao. Tragedija je ogromna i roditeljima mogu samo da izjavim saučešće i da im Bog da snage da prođu kroz ovo”, rekla je Džuvelekovićeva, prenosi RTRS.

Desetogodišnji Aleksandar Kovač iz Bijeljine preminuo je iznenada 28. avgusta, a sahranjen je tri dana kasnije, 31. avgusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je zdrav dječak koji je 25. avgusta osjetio jaku glavobolju, zbog čega je 26. avgusta hospitaliziran u Dječjem odjeljenju JZU Bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini. Sumnjalo se na sunčanicu.

Roditelji dječaka Danijela Ognjenović-Kovač i njen suprug Dario ogorčeni su jer smatraju da su svog sina pokopali zbog nemara ljekara.

“Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao, postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova”, kazala je Danijela za medije.

VIŠE NA WEBU

- Marketing -