Stomatologinja: 4 stvari koje saznam čim vam pogledam u usta, kao i to jeste li trudni

Stomatolozi mogu odmah primijetiti četiri stvari gledanjem u pacijentova usta, uključujući i to je li žena trudna. Kada idete zubaru, razumljivo je da mislite da stručnjaci samo pregledavaju vaše zube. Ali jedna stomatologinja otkriva da ima još mnogo toga što mogu vidjeti kada pregledaju usta – a neka ‘otkrića’ su vrlo iznenađujuća.

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Stomatološka klinika Chelsea objavila je video na društvenim mrežama u kojem su svoje klijente proveli kroz ‘stvari koje stomatolog može reći o njima samo gledajući u njihova usta’.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U videu, istaknuli su razne stvari koje su otkrili u prošlosti. Mogu pretpostaviti da ste trudni, jer ne samo da jutarnje mučnine uzrokuju eksploziju cakline, već trudnoća također može uzrokovati upalu i osjetljivost desni.

Ostale stvari koje vide uključuju i to da ste ‘sisali palac’. Objasnili su i da vam mogu pomoći riješiti se neke navike, ako na primjer ‘grizete nokte’. Osim toga, oni mogu reći ‘je li konzumirate neka opojna sredstva’ jednim jednostavnim pregledom.

 

I na kraju, istaknuli su kako sigurno mogu znati jeste li se dodatno potrudili oko svojih zuba prije nego što ste sjeli na njihovu stolicu. – Koristili ste konac za zube neposredno prije termina i to je jedini put kada ste to učinili – kažu.

Pratitelji su ostali iznenađeni otkrićima i tražili su više detalja. Također, jedna komentatorica se složila kako neke od ovih stvari zna iz vlastitog iskustva jer joj je njezin zubar rekao da će postati mama. – Začudo, moj zubar mi je rekao da sam trudna, nakon termina sam kupila test i sada imam bebu – rekla je jedna žena.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Regijom se širi natpis s pijace u BIH, jednima je neukusan, drugima urnebesan

Dok jedni natpis smatraju pomalo neukusnim, drugima je fora. Mi...

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH već u Evropi

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH otišli su u...

Crnogorsku porodicu iz Berlina dirnuo gest bh. ugostitelja: Neka on i porodica biraju hotel sa pet zvjezdica

Bosansko-hercegovački ugostitelj Fahrudin Mešković održao je obećanje i u...