Spremite kišobrane – Sutra se u BiH očekuju pljuskovi i grmljavina: Evo u kojim dijelovima

Razvojem konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima iznad sjeverozapadne, sjeverne, sjeveroistočne te dijelom centralne, zapadne i istočne Bosne očekuje se pojava lokalno jačih pljuskova i grmljavine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosnu i Hercegovinu sutra očekuje osvježenje nakon dužeg sunčanog intervala, a to su proteklih dana najavljivali mnogi bh. meteorolozi.

Facebook stranica BHMeteo objavila je detaljniju prognozu sa sutra, te su naveli da se kiša sutra očekuje u južnim i centralnim dijelovima naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovima i grmljavina očekuju se u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Njihovu pognozu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Sa zapada od poslijepodnevnih sati današnjeg dana dolazi sve više oblačnosti, znak da nam se približava promjena vremena i lokalne padavine koje nas očekuju sutra(14.09.).

Tako će sutra, u četvrtak, uz oblačno vrijeme lokalno malo kiše ili pljuska biti najprije u južnom dijelu zemlje – od centralnog dijela zemlje pa prema jugu. Poslijepodne će dolaziti do postepenog prodora hladne fronte i hladnijeg zraka sa sjevera pa će uslijediti razvoj konvektivne oblačnosti u sjevernijem dijelu zemlje.

Razvojem konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima iznad sjeverozapadne, sjeverne, sjeveroistočne te dijelom centralne, zapadne i istočne Bosne očekuje se pojava lokalno jačih pljuskova i grmljavine. Rijetko uz moguće manje nevrijeme.

Navečer smirivanje vremena i prestanak padavina posvuda uz djelimično razvedravanje, s tim da će u južnijem dijelu zemlje već od poslijepodneva biti bez padavina.

U petak i za vikend pretežno sunčano, ali idalje uz lokalno pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom u poslijepodnevnim satima – kojih neće biti puno. Blaži pad temperature u odnosu na ove današnje vrijednosti, navodi se u objavi.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE