Šokantan video: Bivši japanski premijer bori se za život, pogledajte trenutak kada je izvršen atentat na Abea i akciju hvatanja osumnjičenog

Japanska nacionalna televizija NHK javlja da je bivši japanski premijer Shinzo Abe (67) u petak ustrijeljen tijekom obraćanja na političkom skupu na zapadu zemlje u gradu Nari te da se nakon hica srušio i prokrvario, prenosi The Associated Press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

NHK je prikazao snimku na kojoj se može vidjeti kako Abe leži na tlu te kako nekoliko zaštitara trči prema njemu. Abe se držao za prsa u trenutku kada se srušio, a majica mu je bila krvava. NHK javlja da je bivši japanski premijer prebačen u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AP piše da je premijeru srce počelo otkazivati nakon napada. Kako piše AP, to znači njegovo srce nije moglo dovoljno brzo pumpati krv i tijelo snabdijevati kisikom. Dužnosnici u Japanu se tim terminom znaju koristiti kako bi opisali situacije u kojima osoba više nije živa, ali još uvijek nije službeno proglašena mrtvom.

 

Lokalne vatrogasne postrojbe tvrde da Abe naoko nije pokazivao znakove života dok je prebacivan u bolnicu. The Guardian pak piše da se Abe nalazi u stanju kardiopulmonalnog aresta.

 

Društvenim mrežama kolaju snimke napada na Abea te hvatanja osumnjičenog za napad.

 

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE