― Marketing ―

Šokantan video: Bivši japanski premijer bori se za život, pogledajte trenutak kada je izvršen atentat na Abea i akciju hvatanja osumnjičenog

- Marketing -

Japanska nacionalna televizija NHK javlja da je bivši japanski premijer Shinzo Abe (67) u petak ustrijeljen tijekom obraćanja na političkom skupu na zapadu zemlje u gradu Nari te da se nakon hica srušio i prokrvario, prenosi The Associated Press.

 

NHK je prikazao snimku na kojoj se može vidjeti kako Abe leži na tlu te kako nekoliko zaštitara trči prema njemu. Abe se držao za prsa u trenutku kada se srušio, a majica mu je bila krvava. NHK javlja da je bivši japanski premijer prebačen u bolnicu.

- Marketing -

AP piše da je premijeru srce počelo otkazivati nakon napada. Kako piše AP, to znači njegovo srce nije moglo dovoljno brzo pumpati krv i tijelo snabdijevati kisikom. Dužnosnici u Japanu se tim terminom znaju koristiti kako bi opisali situacije u kojima osoba više nije živa, ali još uvijek nije službeno proglašena mrtvom.

 

Lokalne vatrogasne postrojbe tvrde da Abe naoko nije pokazivao znakove života dok je prebacivan u bolnicu. The Guardian pak piše da se Abe nalazi u stanju kardiopulmonalnog aresta.

 

Društvenim mrežama kolaju snimke napada na Abea te hvatanja osumnjičenog za napad.

 

- Marketing -

BONUS VIDEO