Slučajno snimio uznemirujuće trenutke prije katastrofalnog pada zrakoplova u Nepalu: Dok su zbijali šale nisu ni slutili

Prijatelji su putovali prema gradu Pokhari u kojem su planirali posjetiti hramove i zmajariti u planinskom masivu Annapurna. ‘Stvarno je zabavno’, govori jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U padu zrakoplova, kod grada Pokhara na zapadu Nepala u kojem su bile 72 osobe, među kojima je bilo desetero stranih državljana, poginulo je 68 putnika, a za četvero se traga.

Među poginulima su i četvorica prijatelja iz Indije, a jedan je od njih nenamjerno putem platforme Facebook Live snimio pad aviona ATR 72 u vlasništvu kompanije Yeti Airlines, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbijali šale, dobro raspoloženi

Prijatelji su putovali prema gradu Pokhari u kojem su planirali posjetiti hramove i zmajariti u planinskom masivu Annapurna. “Stvarno je zabavno”, rekao je jedan Indijac dok je kamera mobitela koja je zabilježila njegove riječi bila uperena prema gradu. Snimatelj videa snimio je šale koje su prijatelji zbijali te smijeh koji je uslijedio. U kadru se u jednom pojavio nasmijani 29-godišnji poduzetnik Sonu Jaiswal, otac troje djece. Videozapis koji su načinili prijatelji pokazuje da putnici i članovi posade nisu znali da je zrakoplov u problemima sve dok nije počeo naglo ponirati.

Vishal Koswal, 21-godišnji bliski prijatelj četvorice Indijaca, potvrdio je da je videozapis pada zrakoplova i njihova stradavanja autentičan. Četvorica prijatelja su Jaiswal, 28-godišnji Anil Rajbhar, 23-godišnji Vishal Sharma i 23-godišnji Abhishek Singh Kushwaha. Policija je također potvrdila njihove identitete.

Koswal je trebao putovati s njima, ali je odustao nakon smrtnog slučaja u obitelji. Mladić je rekao da je s četvoricom prijatelja pričao tijekom leta. Čuli su se, kaže, nekoliko sati prije nesreće. “Sonu nam je pokazivao planine i bio je uzbuđen. Rekao mi je da će u Pokhari posjetiti nekoliko hramova te da će se navečer vlakom vratiti kući”, rekao je Koswal.

Četvoricu je prijatelja opisao kao “braću”. “Ovo se sve čini kao noćna mora. Još uvijek ne mogu vjerovati da smo ih sve izgubili. Ne mogu ponovno pogledati video pada, jako mi je teško i bolno. Velika nas je tragedija zadesila”, rekao je Koswal.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE