Slučaj u Kaknju: Mladići napali policajca, jedan uhapšen za drugim u toku potraga

Sinoć u 21 sat u ulici Selima ef. Merdanovića u Kaknju došlo je do nasilnog incidenta koji je šokirao lokalnu zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva mladića, identifikovani kao Č.A. i Č.S., oba rođena 2002. godine i iz Kaknja, izvršili su krivično djelo “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Incident je eskalirao kada su policijski službenici pokušali da liše slobode Č.A., koji je bio osumnjičen za prethodno krivično djelo na području Policijske stanice Tešanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zajedničkom napadu na policijskog službenika Policijske stanice Kakanj, Č.A. i Č.S. izazvali su fizičke povrede, od kojih su obojica zadobili lakše povrede, a policajac je zbrinut u Domu zdravlja Kakanj.

Nakon napada, Č.S. je uspio pobjeći s mjesta događaja, dok je Č.A. uhapšen i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Trenutno se poduzimaju intenzivne aktivnosti kako bi se locirao i uhapsio Č.S., čije je učešće u napadu potvrđeno.

Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, koji je informiran o svim detaljima slučaja.

Ovaj incident je izazvao zabrinutost u lokalnoj zajednici i naglasio važnost sigurnosti policijskih službenika dok obavljaju svoje dužnosti.

(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE