Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Skandalozan profil na Facebooku uznemirio javnost: Traži se reakcija pravosuđa – “Uhapsit, razoružat i poslat na psihijatriju ili u zatvor!!!”

Brojne građane naše zemlje uznemirio je Facebook profil pod imenom “Četnički profil Republika Srpska”, nepoznatog autora koji poziva na ubistva muslimana, borbu za Republiku Srpsku i srpski narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što se da primjetiti na profilu jeste da se uvijek ista osoba (vjerovatno vlasnik profila) fotografirala u četničkoj vojnoj odori iz Drugog svjetskog rata uz gnusne prijetnje poput: “Ubijao sam i klao zaslobodu srpskog naroda i za republiku srpsku”; “Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi”; “Živjeli, živjela republika srpska i srbija”; “Klao bih muslimansku djecu od 1 do 15 godina”.

Na objavljenim fotografijama možemo vidjeti i malodobna lica za koja autor profila navodi da su njegovi unuci.

Ovaj profil izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama, a oglasilo se i nekoliko uglednih javnih ličnosti.

Jedan od njih je i poznati banjalučki novinar Dragan Bursać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hoće li dobiti krivičnu prijavu za prijetnje i širenje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i zašto neće?”, napisao je Bursać.

Pored Bursaća, oglasio se i psiholog i društveni analitičar Srđan Puhalo.

“Profil na fejsbuku fakat postoji, draga Republiko Srpska, uhapsit, razoružat i poslat na psihijatriju ili u zatvor!!!”, napisao je Puhalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ovom slučaju oglasio se i novinar Zoran Kusovac.

“Vlasti Tvorevine nastale na klanju i zločinima saslušavaju hodžu koji je rekao istinu: da je tzv. ‘Svetosavlje’ sekta koja sa Isusom veze nema. Ovoga srbočetnika i ovakve fašističke huškače koji bi krv pili ne hapse i ne saslušavaju. Njima se ponose”, poručio je Kusovac.