SENZACIONALNA VIJEST IZ FRANCUSKE: “Gotovo je! Messi je potpisao jedan od najvećih ugovora u historiji nogometa!”

Messi bi trebao potpisati ugovor vrijedan 600 miliona eura, a bit će obnovljeno veliko rivalstvo s Cristianom Ronaldom koji igra za drugi saudijski klub, Al-Nassr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • To je to! Lionel Messi je potpisao za saudijski Al-Hilal, tvrdi francuski L‘Equipe koji se poziva na agenciju AFP.

Službena objava potpisa 35-godišnjeg Argentinca za ekipu s Arapskog poluotoka pitanje je vremena. Iako je engleski Daily Mail ranije jutros objavio da će stvar najvjerovatnije propasti zbog zabrinutosti Messijeve supruge Antonele Rocuzzo po pitanju prilagodbe na novi život u Aziji, čini se da je ipak sve prelomljeno u korist jednog od najvećih transfera u historiji nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi bi trebao potpisati ugovor vrijedan 600 miliona eura, a bit će obnovljeno veliko rivalstvo s Cristianom Ronaldom koji igra za drugi saudijski klub, Al-Nassr.

AFP je naveo da se radi o dogovorenom poslu. Iz Messijevog trenutnog kluba, francuskog PSG-a još se nisu oglasili po ovom pitanju, a tamo mu ugovor ističe 30. juna, nakon čega je slobodan igrač na tržištu.

Englezi su ranije ovoga utorka objavili da Messijeva supruga ne može zamisliti život u Saudijskoj Arabiji. Konkretno, ona je protiv toga da se zajedno s troje njihove djece, 10-godišnjim Thiagom, 7-godišnjim Mateom i 5-godišnjim Cirom preseli u Aziju. Sam je igrač, navodno, bio spreman pričekati do kraja aktualne sezone kako bi donio konačnu odluku o tome gdje će nastaviti karijeru, no sada je sve to već odlučeno. Messi i porodica uskoro se sele u Rijad, prijestolnicu Saudijske Arabije.

Messi je tako, po AFP-u već potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na treću sezonu, što će značiti da će za Al Hilal igrati do 38. godine života. Messi je praktički dojučer držao otvorenom mogućnost povratka u Barcelonu, gdje je motrio financijsku situaciju kluba.

Inače, Al Hilal trenutno vodi Messijev sunarodnjak, Argentinac Ramon Diaz, a u prošlosti su ga s klupe vodili i hrvatski stručnjaci. Zoran Mamić bio je trener 2019. godine, Zlatko Dalić 2013., a Mirko Jozić kroz 1996. i 1997. godinu.

 

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE