Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Semir Efendić optužuje: Vlada FBiH želi zatvoriti studentski hotel i u njega smjestiti neku novu federalnu instituciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U općini Novi Grad Sarajevo 2014. otvoren je studentski hotel sa 96 dvokrevetnih i 36 jednokrevetnih soba. Nalazi se uz zgradu studentskog doma u Nedžarićima, naveo je u Facebook objavi načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon sudskih postupaka vezanih za firmu koja je izgradila hotel, isti je preuzela Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom i hotel je nastavio sa radom. Zapošljava 35-40 radnika i rentabilan je.

Vlada Federacije sada planira ovaj hotel zatvoriti i od njega napraviti sjedište neke nove državne, tj. federalne institucije, nešto kao federalno tužilaštvo, kako sam razumio. Pominju i ‘federalni uskok’, pa mi ovo uskakanje u hotel izgleda ide i uz naziv te institucije.

Prosto je nevjerovatno da Vlada Federacije BiH nije u stanju za svoje potrebe izgraditi niti jedne kancelarije, pa se odlučuju smanjivati turističke kapacitete naše općine i glavnog grada kako bi tu smjestili svoje institucije.

Kako će od hotelskih soba koje imaju kupatila praviti kancelarije, kome se to isplati? Kako nemaju osjećaja da gase radna mjesta u privredi radnika koji sebi zarade platu, i umjesto hotela koji je bio izvor prihoda žele imati zgradu administracije koja će samo trošiti budžet, a hotel je kroz poreze taj budžet punio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražimo od Vlade Federacije BiH da odustane od ove besmislene ideje kojim se smanjuje turistička ponuda i broj kreveta, smještajnih kapaciteta naše općine, a sve kako bi se udovoljilo širenju i gomilanju administracije koja je na budžetu!

Neka tu instituciju smjeste u nekoj od brojnih praznih zgrada ili neka izgrade zgradu za te potrebe, ali zatvaranje hotela je zaista nepotrebno i neprihvatljivo”, poručio je Efendić.

- Marketing -