Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ronaldo i Georgina u problemima zbog kršenja saudijskih zakona

Odlazak Cristiana Ronalda u saudijski Al Nassr jedna je od najvećih tema u nogometnom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se postavlja pitanje hoće li saudijske vlasti kazniti nogometaša i njegovu partnericu Georginu Rodriguez zbog kršenja saudijskih zakona.

Naime, Ronaldo i Georgina nisu vjenčani, a prema zakonima Saudijske Arabije nije dozvoljeno da nevjenčani par živi zajedno.

Španski  Sport je po tom pitanju kontaktirao saudijske advokate, koji su im rekli kako ipak ne bi trebalo biti problema za slavnog Portugalca i njegovu partnericu.

“Iako zakon i dalje zabranjuje zajednički život bez braka, vlasti su počele zatvarati jedno oko na takve slučajeve.  Posebno kada su u pitanju stranci.  Naravno, ako se desi neka kriminalna radnja, onda će vlast reagirati”, rekao je jedan saudijski advokat koji je želio ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o kršenju saudijskih zakona.

Podsjetimo, Ronaldo je u 37. godini odlučio karijeru nastaviti u saudijskom Al Nassru.

Prema neslužbenim podacima, u sljedeće dvije i po godine zaradit će više od 200 miliona eura. No u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora.

To je najveća plata u historiji nogometa. Te će tako Ronaldo tokom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

Također, danas je objavljena vijest kako će navodno Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo, koji će u 37. godini produžiti karijeru u Saudijskoj Arabiji, morat pričekati na debi u dresu novog kluba Al Nassra jer još nije ni registriran, piše AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako klub ima previše registriranih stranaca, njegov debi bi mogao biti odgođen, javlja francuska novinska agencija.