Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Program obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH u Kaknju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program Obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Kaknju će započeti danas, 29. februara, s početkom u 18.00 sati, u Gradskoj biblioteci Kakanj gdje će biti promoviran roman “Melun” autora Envera Čolakovića, čime će se ozvaničiti početak obilježavanja važnog datuma u historiji Bosne i Hercegovine.

1. mart (petak)

Memorijalni košarkaški turnir „Anes Begić“

Glavna sportska atrakcija ovogodišnjeg obilježavanja Dana nezavisnosti će biti Memorijalni košarkaški turnir „Anes Begić“, koji počinje u 10.00 sati u Sportskoj dvorani „Anes Begić“. Zvanično otvaranje planirano je u 13.00 sati, a dodjela pehara najboljim ekipama i igračima očekuje se u 18.00 sati. Ovaj turnir posvećen je sjećanju na Anesa Begića, istaknutog košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaganje cvijeća na Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima

U 15.00 sati, građani će imati priliku odati počast šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. i na Spomen obilježju palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. Polaganjem cvijeća u Gradskom spomen parku, zajednica će se prisjetiti žrtava koje su dale svoje živote za slobodu i nezavisnost.

Predavanje akademika prof. dr. Mirka Pejanovića

U Muzeju Kaknja, s početkom u 16.00 sati, održat će se predavanje akademika prof. dr. Mirka Pejanovića na temu „Dan nezavisnosti BiH“. Posjetitelji će imati priliku čuti stručnu analizu i osvrt na značaj ovog dana za društvo i zajednicu.

Svečana akademija i Kviz „Inkvizicija“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečana akademija u velikoj sali Doma kulture počinje u 17.00 sati, pružajući priliku da se kroz kulturne izraze proslave postignuća i vrijednosti zemlje. Nakon toga, u 19.30 sati, Javna ustanova Kakanjski sportski centar organizira Kviz „Inkvizicija“, priliku za zabavu i testiranje znanja.

- Marketing -