Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Profesorica kakanjske gimnazije, Enida Mostić, nominirana za nagradu za inovativne nastavnike i nastavnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN) u Bosni i Hercegovini je najvrijednije priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja, od predškolskog do univerzitetskog nivoa, a sada se održava njihova dodjela sedmu godinu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već sedam godina NIN glasno promoviše i slavi nastavničku profesiju kao ključni indikator kvalitetnog obrazovanja u BiH.

Od 2019. godine NIN je prepoznat i kao dio velike porodice Global Teacher Award, najprestižnije nagrade za nastavnike u svijetu.

U vremenima koja nam pokazuju koliko je važna izvrsnost nastavničkih kadrova, NIN je posebno važno priznanje za njihove uložene napore u izazovnim uslovima. Cijeli proces dodjele nagrada, od prikupljanja inovativnih praksi do svečane ceremonije dodjele, organiziraju Centar za obrazovne inicijative Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika/ca uz pomoć partnera i prijatelja.

Kategorije u kojima se nagrada dodjeljuje su odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedim Krajišnik, direktor COI Step by Step, kaže kako je univerzalna poruka Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice, namijenjena ne samo onima koji su ove godine dostavili svoje prakse žiriju nego i cijeloj Bosni i Hercegovini.

I ove godine žiri se sastoji od pet članova/ica prošlogodišnjih pobjednika/ca u svim kategorijama, jedne osobe ispred COI Step by Step i tri univerzitetska profesora/ice sa javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini. Pobjednici/e u svojoj kategoriji će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1.500 KM. Svi nominovani nastavnici i nastavnice, njih ukupno 50, će dobiti i specijalne plakete i priznanja na ceremoniji koja će se održati u srijedu, 18. januara, u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Novina koja se uvodi ove godine su i dvije specijalne nagrade, a ovo je prvi put otkako se realizira manifestacija da se dodjeljuje nagrada publike u svih pet kategorija.

Profesorica fizike u Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ Kakanj, Enida Mostić, je nominovana među 5 inovativnih praksi u kategoriji 4, predmetni nastavnici/ice u srednjim školama sa praksom: „Korištenje Arduina u nastavi fizike i formativno ocjenjivanje u nastavi fizike“.

Link da pogledate njenu inovativnu praksu: https://nin.inskola.com/booth/in_koristenje_arduina_u_nastavi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom linku možete glasati za praksu za nagradu publike – kategorija 4 – Korištenje Arduina u nastavi fizike i formativno ocjenjivanje u nastavi fizike.

Više detalja o svim praksama i nagradi na : https://nin.inskola.com/ .

- Marketing -