Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Procurile snimke s lica mjesta: Krvavi pohod u gimnaziji, uzela očevu pušku i ubila dvije i ranila pet osoba

U pucnjavi u školi u Brjansku ubijene su dvije osobe, a još pet ih je ranjeno. Jedna od žrtava je na operaciji, rekao je novinarima pomoćnik ministra zdravlja Ruske Federacije Aleksej Kuznjecov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dvoje tinejdžera je poginulo, a petero je ozlijeđeno u incidentu u Brjansku. Pruža im se sva potrebna medicinska njega. Jedna od žrtava je već na operaciji”, rekao je.

Kuznjecov je pojasnio da doktori stanje jedne osobe ocjenjuju kao teško, a još četiri su u ‘srednje teškom‘ stanju.

Kako je TASS-u rečeno u odjelima hitne hirurgije gradskih i regionalnih dječjih bolnica, dvije žrtve su u srednje teškom stanju.

“Primljeno je jedno dijete, ima ozljedu ramena i koljena, stanje je srednje težine. Pružamo prvu pomoć i najvjerovatnije će biti prevezeno u dječju bolnicu”, izvijestili su iz gradske bolnice u Brjansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalna dječja bolnica izvijestila je da je još jedno ozlijeđeno dijete primljeno s ranom na lijevom ramenu. “Ima 14 godina, ima prostrijelnu ranu. Njegovo stanje je srednje teško, hospitaliziran je”, rekao je izvor.

Regionalno Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je jedna od žrtava preminula. “Prema preliminarnim informacijama, jedna učenica unijela je vatreno oružje u zgradu Gimnazije i ispalila više hitaca, pri čemu je pet osoba ozlijeđeno. Nakon toga djevojka je počinila samoubistvo. Jedna od ranjenih kolegica također je preminula od zadobivenih rana”, navodi se u izvještaju.

Na mjestu događaja su policijski službenici. Prethodno su operativne službe izvijestile da je pucala učenica osmog razreda. Donijela je očevu pušku u školu. Iz gradske uprave su izvijestili da su dvije osobe poginule, a četiri su ozlijeđene, no objava je naknadno izbrisana.