― Marketing ―

Problemi roditelja jednojajčanih blizanaca: Jedna majka tražila pomoć policije kako bi uspjela da ih razlikuje

- Marketing -

Početkom marta, Sofi Rodriguez je na Twitteru objavila da mora da odvede svoje blizance u policijsku stanicu radi uzimanja otisaka prstiju, piše Insider.com.

 Rodriguez nije mogla razlikovati svoje identične blizance i trebala joj je pomoć da otkrije ko je ko.

Rodriguez se našalila da je osvojila nagradu “Najbolja mama” godine. Njen viralni tweet je prikupio preko 350.000 lajkova i preko 24.000 retweeta, uključujući druge roditelje blizanaca i blizance koji dijele slične priče, prenosi Tuzlanski.ba.

- Marketing -

Neko je odgovorio na njen tweet rekavši da su on i njegov identični brat imali narukvice u svrhu identifikacije. Jedna beba ga je nosila na desnoj ruci, a druga na lijevoj. Jednog dana su im narukvice otpale i roditelji nisu znali ko je ko.

“On bi mogao biti ja, a ja bih mogao biti on”, rekao je.

Jedna majka blizanaca podijelila je svoje metode razlikovanja beba

 “Znala sam da su moji blizanci identični prije nego što su rođeni. Pošto sam imala više od 35 godina kada sam zatrudnila, uradila sam genetsko testiranje kako bih se uvjerila da je sve u redu sa mojim nerođenim kćerkama. Jedan od tih testova utvrdio je da su genetski identični. Moj početni plan je bio da im probušim uši kada se rode, što je tradicija u Argentini, i da im stavim naušnice različitih boja. Ali moje bebe su rođene u New Yorku, a medicinske sestre u bolnici su rekle da ne mogu da probuše uši novorođenčetu. Kada smo bili otpušteni, odlučila sam da zadržim njihove oznake na narukvici sa “Beba A” i “Beba B” što je duže moguće. Ali taj plan se izjalovio jer su se bebe debljale i narukvice su postajale sve stegnutije na njihovim malim zglobovima i pa smo se morali riješiti narukvica. Odlučila sam da kupim organski lak za nokte koji je siguran za djecu i da jedan nokat blizanca obojim u plavo, a drugi u roze.

 Iako je to bilo dobro, druženje s njima natjeralo me da shvatim da ih mogu razlikovati bez laka za nokte. Meni su izgledale drugačije jedna od druge, iako su svi govorili da su identične. Kao njihova mama, primijetila sam da su im uši i linija kose različiti i da jedna ima maleni madež — koji je na kraju nestao.

Kada smo ih vodili na prvu frizuru, jedna je tražila šiške, a druga nije, pa ih sada svako može lako razlikovati”, objasnila je.

 Babica dijeli svoje savjete roditeljima blizanaca

Allison LaCross, babica koja je prisustvovala preko hiljadu  porođaja, uključujući nekoliko parova blizanaca, kaže da kada se bebe rode u bolnici, medicinske sestre će bebama stavljati različite kape ili ih označavati sa “Beba A” i “Beba B” u zavisnosti od redoslijeda rođenja.

“Često preporučujemo da zadržite ove predmete ili da odaberete jednu shemu boja po djetetu kako biste riješili pitanje ‘ko je ko'”, rekla je LaCross.

Ako se shema boja čini previše ograničavajućom ili suvišnom, LaCross kaže da je farbanje noktiju na nogama beba bezbjedno sve dok se radi netoksičnim lakom za nokte. Također preporučuje da prostor u kojima bebe provode vrijeme kosritite s namjerom, kao što je stavljanje jedne bebe uvijek na lijevu stranu krevetića, a drugu uvijek na desnu, ili odabir strane na kolicima za svaku i pridržavanje iste. Novo roditeljstvo može izgledati kao izmaglica, a LaCross kaže da ove male stvari mogu napraviti razliku.

“Kako rastu i kako budete bolje upoznavali svoju djecu, postojat će suptilni maniri, fizičke karakteristike ili razlike u ličnosti koje će vam pomoći da razlikujete jedno od drugog”, rekla je.

Svi roditelji blizanaca znaju da ćete u nekom trenutku svog života svoje dijete zvati imenom drugog blizanca.

- Marketing -