Princ Harry: Da sam otkrio sve otac i brat mi nikad ne bi oprostili

Princ Harry, koji je privukao veliku pažnju objavom knjige ‘Spare’, rekao je da ima dovoljno materijala da napiše još jedne memoare, ali je odlučio ne objaviti neke detalje jer se brine da mu otac i brat nikada to ne bi oprostili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za Daily Telegraph, vojvoda od Sussexa također je rekao da je početna skica za knjigu ‘Spare’ bila dvostruko duža od konačnog nacrta i da mu je bilo teško odlučiti što ukloniti.

Mnogi detalji koji su na kraju ispravljeni, dodao je, ticali su se i njegova oca i brata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvi nacrt je bio drugačiji”, rekao je novinaru Bryonyju Gordonu.

“Bilo je 800 stranica, a onda je palo na 400 stranica. Mogle su to biti dvije knjige, da se tako izrazim. A najteže je bilo odstraniti neke stvari”, dodao je.

Kako je istaknuo, “postoje neke stvari koje su se dogodile, posebno između mene i mog brata, i donekle između mene i mog oca, za koje jednostavno ne želim da svijet zna. Jer mislim da mi nikad ne bi oprostili”.

The Guardian je prvi otkrio detalje iz memoara uključujući i tvrdnju da je princ William napao Harryja nakon napete rasprave oko Meghan, vojvotkinje od Sussexa.

Kensingtonska i Buckinghamska palača saopštile su da neće komentirati sadržaj knjige.

Harry je ponovio da ne pokušava uništiti monarhiju, već umjesto toga pomoći u njezinoj reformi.

Govoreći o djeci princa Williama – Georgeu, Charlotte i Louisu – princ Harry rekao je da će barem jedno od djece njegova brata biti “rezervno” i da ga to “boli” i “zabrinjava”.

“Ne radi se o pokušaju urušavanja monarhije – radi se o pokušaju da ih se spasi od njih samih”, pojasnio je i dodao kako zna da će ga “razapeti mnogi ljudi koji to govore”.

Kazao je i da bi mu kraljevska obitelj s vremenom mogla zahvaliti što je tako otvoreno govorio o svojoj traumi.

U međuvremenu, priznao je da pokušaj promjene “institucije” i medijskog izgleda nije “mali zadatak”, ali da je usvojio “dugoročno, strateško razmišljanje” kako bi prošao kroz ovaj “ogromni” izazov.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE