Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Porodica pokopala kćerku, a onda je stigao misteriozni poziv na mobitel: Hitno je iskopajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji 24-godišnje Nikaragvanke Maríje López njene su posmrtne ostatke 15. februara, tri dana nakon sahrane, izvadili iz groba jer su pomislili da je još živa. Prema pisanju lokalnih medija, López je preminula 11. februara u bolnici New Dawn u gradu Waspamu na sjeveru Nikaragve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lópezini su roditelji svoj kćerku ekshumirali jer ju je neko nazvao na njen mobitel i ustvrdio da je još živa.

Nakon što su njene posmrtne ostatke izvadili iz lijesa, odnijeli su je u porodični dom te oprali solju, octom i limunima. Zatim su je položili na krevet te organizirali bdijenje na koje su došli ostali članovi njene porodice te njihovi prijatelji.

Neki su članovi Lópezine porodice zatim ustvrdili da je 24-godišnjakinja trudna, međutim doktor kojeg su pozvali da to provjeri rekao je da je zaista mrtva te da nije trudna.

Direktor Ureda za upravljanje rizikom Grada Waspama Kenny Mayorga rekao je da članovi Lópezine porodice tom doktoru nisu povjerovali te da su pozvali “tradicionalnog” doktora da je pregleda i utvrdi je li živa ili mrtva, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bdijenje nad Lópezinim tijelom trajalo je pet dana.

Nakon što su se njeni roditelji i članovi bliže rodbine uvjerili da ipak nije živa, a njeno tijelo počelo raspadati, u ponedjeljak su je odnijeli u lokalni centar za molitvu i post te ponovo sahranili.

- Marketing -