― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Ponovo povećane penzije u FBiH, evo koliko sada iznosi minimalna

- Marketing -

Na današnjoj sjednici, Vlada Federacije BiH je odlučila povećati penzije za dodatnih 3,9 posto, što je šesto povećanje penzija u posljednjih godinu dana.

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, istaknuo je da je najniža penzija porasla za 212 KM od donošenja reformskog Zakona o PIO 2018. godine te da će sada iznositi 538 KM u usporedbi s 326 KM u 2018. godini.

Ranije u aprilu, Vlada Federacije BiH je održala hitnu telefonsku sjednicu na kojoj je odlučila povećati penzije za 5,15 posto, što je najveći pojedinačan rast penzija u Federaciji BiH do sada.

- Marketing -

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je kazao da je ovo još jedno u nizu ispunjenih obećanja.

 

  • Penzije u Federaciji smo od aprila prošle godine povećali i po šesti put. Kako sam nedavno i najavio, nakon aprilskog, slijedi i julsko povećanje. Ukupno u zadnjoj godini rast najnižih penzija iznosi 40 posto. Prosječne penzije smo od 2015. godine povećali za 60 posto. Mi radimo i vodimo brigu o našim građanima – napisao je Novalić.
- Marketing -