Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Pas u Banjoj Luci ugrizao djevojku za glavu

Dvadesetpetogodišnja Banjalučanka, koju je juče u tom gradu ugrizao pas, zbrinuta je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS, gdje je dobila terapiju i uz terapijske preporuke puštena je na kućno liječenje, potvrdeno je “Nezavisnim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji prenose da je juče Banjalučanku ugrizao pas Haski u predjelu glave u naselju Sime Matavulja, te je nakon napada zbrinuta u UKC RS. Kako navode mediji, djevojka je preživjela ozbiljnu traumu, a napad je, kako je rekla, bio zastrašujući i desio se u par sekundi. Navodi da ju je pas uhvatio zubima za glavu, a da joj je pomogao mladić koji je istrčao iz kafića  i spasio od razjarene životinje. Pas ju je ugrizao tako da je mislila da će joj iščupati kosu i čelo. Haski je navodno bio bez bez vlasnika i napao je djevojku kada je izlazila s prijateljicom iz kafića.

Nakon tog događaja mnogo je potresena, a smatra da bi posljedice bile mnogo teže da je pas napao nečije dijete i da joj je poslije svega ostala trauma za cijeli život.

Podsjećamo, od početka godine je banjalučkoj policiji već nekoliko puta prijavljeno da su psi napadali ljude.

Kako smo ranije pisali,  početkom februara u Bistrici policiji je prijavljeno da je pas ugrizao tridesetvogodišnjakinju za nogu. Tada je u pitanju bio pas nepoznate rase od M.B. a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je u banjalučkom naselju Lauš maloljetnu djevojčicu pas ugrizao za glavu. Povrijeđenoj djevojčici je nakon toga ukazana ljekarska pomoć.

Iz Policijske uprave Banjaluka tada su saopštili  da je M.T. iz Banjaluke na livadi pored ulice Bose Živković u Banjaluci šetao svog psa bez povoca, te da je u jednom trenutku pas skočio na maloljetnicu i ugrizao je u predjelu glave.

Ukazana joj je pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se i u tom slučaju bio izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.