Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Parlamentarci se mogu i najesti i napiti za siću

Nedavno je ustanovljen novi cjenovnik u restoranu državnog parlamenta, a sada su na društvenim mrežama objavljene i cijene alkoholnih pića. Malo točeno pivo od 0.33l parlamentarci će platiti 1,5 maraka, većinu ‘ljutih’ pića mogu kupiti po cijeni od dvije marke dok neka skuplja poput Chivasa, Jack Danielsa, Viljamovke će platiti četiri marke. Boca vina od 0,75l se kreće od 15 do 25 maraka, a jedna čaša košta tri marke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 31. 1. parlamentarci imaju i novi jelovnik u kojem teleća čorba košta nevjerojatnu jednu marku, a seoska čorba dvije marke. Glavno jelo kreće se u rasponu od tri do četiri marke, a prilozi su također jednu marku, koliko koštaju i salate.

Na sve to ide i desert u iznosu od 1,5 marke koliko koštaju kolači u restoranu državnog parlamenta. Prostom računicom dolazimo do toga da je za potpuni obrok od recimo teleće juhe, ćufti u sosu, riže i deserta potrebno platiti svega šest maraka.

Ako uz to dodate jedno pivo i bakšiš konobaru, od 10 maraka bi vam i dalje ostalo kusura. Inače, cijena malog točenog piva u sarajevskim lokalima se kreće oko tri marke što je dvostruko više nego u Parlamentarnoj skupštini BiH, dok su cijene ćufti otprilike u prosjeku sedam maraka što je i više nego dvostruko skuplje od cijena koje važe za parlamentarce. U odnosu na teleću juhu od jedne marke, u sarajevskim restoranima ćete je platiti bar pet maraka.