Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Panika u bolnici: Pacijentu se u stražnjici zaglavila granata

Bolnica u gradu Tulonu u južnoj Francuskoj evakuisana u subotu nakon što se pojavio 88-godišnji pacijent sa eksplozivnim iznenađenjem: artiljerijska granata iz doba Prvog svjetskog rata mu je bila u rektumu, prenosi francuski medij Var-Matin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Jerusalem Post, granata je bila dugačka preko 20 centimetara i široka preko pet centimetara.

Ovo je izazvalo paniku u bolnici, te je ona evakuisana a pacijenti preusmjereni u druge bolnice.

Artiljerijske granate bile su široko rasprostranjene u Prvom svjetskom ratu i izazvale mnoštvo smrtnih slučajeva, uključujući i na surovim ratištima u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na sreću, čini se da ovaj stariji entuzijasta eksplozivne naprave s početka 20. stoljeća nije u sebi nosio živi eksploziv, jer su stručnjaci za uklanjanje bombi zaključili da artiljerijska granata neće eksplodirati unutar njegove stražnjice.

Smatra se da je razlog zašto je eksploziv gurnut u analnu šupljinu straijeg muškarca bio seksualne prirode.

Zabijanje čudnih predmeta u tijelo iz tih razloga nije novost za doktore, ali artiljerijska granata je ipak nešto što niko od njih vidio do sad.

“Jabuke, mango, čak i konzerve kreme za brijanje, navikli smo da nalazimo čudne predmete umetnute tamo gdje ne bi trebali biti. Ali artiljerijsku granatu? Nikad!” rekao je jedan od doktora, kako prenosi Var-Matin.