Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ovaj posao vam nudi više od 32.000 eura: Vrijeme biste provodili u prirodi, a ovo vam je zadatak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da zamijenite svoje svakodnevno putovanje javnim prevozom za vožnju helikopterom? Pa ko to ne bi želio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pandemije, mnogi radnici su svoja putovanja zamijenili radom kod kuće. I čini se da bi to mogao biti jedan od razloga zašto niko ne koristi ponudu za nevjerovatan posao patroliranja spektakularnim okruženjem, koji se isplati do nevjerovatnih 50.000 dolara (44.230 funti), a 32.000 evra.

Naime, odjeljenje za očuvanje prirode na Novom Zelandu je u potrazi za ‘nadzornikom biodiverziteta‘ u Haastu, malom gradu u teritorijalnoj vlasti okruga Vestland na zapadnoj obali Južnog ostrva.

Dakle, ako želite da postanete jedno sa prirodom i da se uputite na neka od najljepših mjesta ljepote na svijetu koja inače viđamo samo na Instagramu, možda biste želeli da pročitate ovo.

Iako bi uspješni kandidat prošao kroz uzbudljive obuke, uključujući vožnju čamcem, putovanja helikopterom i nadgledanje nekih od najljepših plaža, jezera i nacionalnih parkova na svijetu, samo tri osobe su predale svoju prijavu za ovaj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operativni menadžer za DOC u South Vestlandu, Vaine Costelo, rekao je za Stuff o ponudi za posao:

– Radi se u jednom od najnevjerovatnijih prirodnih okruženja koje zemlja može da ponudi. To je jednostavno spektakularno. Ali nije za svakoga. Morali biste da imate samopouzdanja i da budete u mogućnosti da radite na otvorenom. Ako ste zainteresovani za operu i pozorište, vjerovatno nije za vas.

Zbog nedostatka kandidata u ovoj oblasti, Kostelo je tada ohrabriavao sve koji traže posao iz drugih krajeva svijeta da se prijave, pod uslovom da imaju pravo da rade na Novom Zelandu. Iako je ovo područje nesumnjivo zadivljujuće, životni stil tamo nije za svakoga – posebno ako ste navikli na gradsku vrevu, prenosi UNILAD.

Haast je dom za oko 200 stanovnika, a najbliža prodavnica hrane će vam uzeti dva sata vožnje u oba smjera.

Ali ono što nedostaje u gentrifikaciji, svakako nadoknađuje prirodnom ljepotom, sa zelenim prašumama, glečerima, pa čak i planinama na vašem pragu – kao i ‘prijateljskim‘ komšijama. Kostelo je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Lokalci su izuzetno ljubazni. Postoje neke od originalnih porodica Novog Zelanda, koje su bile pioniri u poljoprivredi i pecanju u tom dijelu svijeta. Zaista su divni. Primarna svrha posla je da se ‘spasi kivi i vrati Haast tokoeka sa ivice izumiranja‘.

Onda također mora da prati odnos divljih životinja sa tavakijem, i da prate da li je došlo do povrede ili nešto slično.

– Mi radimo izvanredan posao sa gušterima, kaskadnim gekonima i skinksovima, koji su jednostavno zapanjujući. Ali da zamijenite svoje svakodnevno putovanje vozom i podzemnom željeznicom za vožnju helikopterom? Pa ko to ne bi želio?

Posao više nije dostupan, očigledno je da su zaposlili nekog od čak troje prijavljenih.

- Marketing -