Ovaj otac ima milione, ali svojoj djeci neće ostaviti ni centa: Kaže da ga je život dobro opomenuo i da iz jednog razloga neće dati ništa

Bogatstvo Davida Fishwicka procjenjuje se na 500 miliona dolara, a on je odlučio da svojoj djeci ne ostavi ni cent jer za to ima valjan razlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac David Fishwick(51) imao je veoma skromne početke, bez diplome počeo je da radi u građevini, započeo prodaju mini-buseva i obogatio se tokom finanijske krize 2008. kada je osnovao banku koja je pomagala lokalnim firmama.

“Važno je da djeca marljivo rade jer sam vidio mnogo ljudi koji su postali uspješni i bogati i razmazili su svoju djecu, koja uopšte nemaju razumjevanja za novac”, objasnio je za “Dayli star” svoju odluku pa otkrio šta će uraditi sa novcem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Devedeset i devet postomog bogatstva biće poklonjeno nakon što umrem, koja god nedelja ili godina to bila”.

Milioner čija je priča prikazana na Netfliksu u seriji “Bank of Dave” istakao je da je nekada radio i po tri posla pa želi da njegova djeca steknu slične navike.

“Važno je da imate radnu etiku i mislim da vas naporan rad vodi tamo gde će vas sreća pronaći. Moja djeca se ne slažu uvek sa tim, ali su dobra djeca”, poručio je.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE