Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ova gimnastičarka je toliko lijepa da moraju da je čuvaju tjelohranitelji

Gimnastički tim Univerziteta u Luiziani unajmljuje tjelohranitelje nakon što su tinejdžeri pokušali da napadnu gimnastičarku Oliviu Dunne na događaju u Utahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova 20-godišnjakinja gimnastičarka je postala senzacija na društvenim mrežama nakon objavljivanja provokativnih fotografija i videa na Instagramu i TikToku.

Gimnastičarka morala da moli fanove da se smire

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, novostečena slava i pažnja doveli su do toga da je gimnastičarka sa koledža morala da moli fanove da se smire nakon što je na prošlosedmičnom takmičenju izbilo nekoliko incidenata. Trener Jay Clarke rekao je da će obezbjeđenje sada putovati sa timom na takmičenja do kraja sezone.

Klark je rekao da želi da se uvjeri da navijači mogu da traže autograme gimnastičarki. Ali je insistirao da sigurnost sportistkinje mora da bude prioritet.

Zvaničnici su bili primorani da pomjere autobus gimnastičarskog tima kako bi ih izbjegli fanovi. Dok je policija bila stacionirana ispred kako bi pomogla sportistkinjama da se spasu. Ona je rekla: „Uvijek ću cijeniti i voljeti vašu podršku, ali ako dođete na takmičenje, želim da vas zamolim da poštujete druge gimnastičare i gimnastičku zajednicu. Jer mi samo radimo svoj posao.“

Olivia, poznatija kao Livi, smatra se jednom od najuticajnijih koledž sportistkinja.

Prvi put je počela da se bavi gimnastikom sa tri godine – a sada zarađuje oko 2 miliona dolara zahvaljujući gimnastici. Ali i mnogim unosnim sponzorskim ugovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stekla slavu kao zvijezda na TikToku

Pored uspjeha koji je napravila u sportu, također je stekla slavu kao zvijezda na TikToku. Gdje redovno dokumentuje svoj raskošan način života sa svojih skoro sedam miliona pratilaca.

Međutim, Tara VanDerveer sa Univerziteta Stanford, najuspješnija trenerica u ženskoj koledž košarci, rekla je za New York Times još u novembru da je tehnološki razvoj omogućio da se nastavi zastarjelo seksističko ponašanje. Navodeći da se fokusiranjem na fizički izgleda sportistkinje ide korak unazad.

Njena majka, Catherine Dunn, također se osvrnula na glasine da „način na koji se Livi oblači“ znači da „zaslužuje“ da je njeni fanovi tretiraju s nepoštovanjem, prenosi Dailymail.