Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Otkriven tajni laboratorij u Barceloni: Slali gumene bombone s marihuanom u Hrvatsku

Španska policija otkrila je u centru Barcelone tajni laboratorij u kojem je “kriminalna organizacija” proizvodila šarene gumene bombone od marihuane, a zatim ih poštom slala u Hrvatsku, Italiju, Francusku, Portugal, Njemačku i Nizozemsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pronađeno je 70 paketa, 5000 bombona od marihuane, 12 kilograma marihuane i 6 kilograma hašiša”, saopćila je španska Civilna garda.

Pronašla je i materijal za izradu, pakiranje i distribuciju droge. U akciji je uhapsila tri osobe, državljane Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske i Rusije, pod sumnjom za trgovinu drogom. Trenutno se nalaze u pritvoru.

Policija je pokrenula istragu nakon što je presrela seriju paketa poslanih poštom, u kojima su se nalazili slatkiši s marihuanom, a koji su bili poslani u Njemačku, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Portugal i Hrvatsku.

Otkriven tajni labos

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci su zatim okružili zgradu u centru Barcelone gdje su boravile osumnjičene osobe, pa otkrili da se u jednom stanu nalazi laboratorij.

“U njemu je kriminalna organizacija proizvodila slatkiše u obliku šarenih medvjedića od marihuane i drugih kemijskih sastojaka jako opasnih za zdravlje”, izvijestila je policija dodavši da su ti bomboni sadržavali veliki količinu THC-a i drugih hemikalija korištenih u izradi bombona.

“Organizacija smještena u Barceloni zaprimala je narudžbe preko aplikacija s kriptiranim porukama ili putem Deep Weba. Zatim je marihuanu sakrivenu u unutrašnjosti bombona slala poštom u brojne zemlje Evrope”, dodala je policija.