Optička iluzija zbunila ljude. Koliko konja vidite na slici?

Korisnici interneta pohrlili su na društvene mreže zbunjeni optičkom iluzijom konja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika umjetnice Bev Doolittle pod nazivom Pintos osvojila je internet izazvavši žestoku raspravu oko toga koliko konja ima na slici koja prikazuje skupinu kestenjastih konja u jugozapadnoj Americi. Slikajući sliku kasnih 1970-ih, Doolittle je koristila “liniju, boju i uzorak” kao glavne alate za stvaranje “optičkih iluzija i skrivenih slika”, prenosi Index.

– Linije snijega u stijenama stapaju se s linijama bijele boje na konjima u Pintosu. Oblici boja na konjima isti su kao i stijene iza njih. Koristeći iste linije, boju, oblike i uzorke na konjima kao i u pozadini, Bev Doolittle skriva konje na slici i moramo se potruditi da ih pronađemo, objašnjava Art Discovery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci tvrde da ih je sedam, autorica da ih je pet

Slika je u međuvremenu postavljena na web stranicu Kids Environment Kids Health Nacionalnog instituta za okolišno zdravlje. Jedan od stručnjaka instituta razlučio je da slika sadrži ukupno sedam konja unatoč tome što je sama Doolittle rekla da ih je pet. Na web stranici su napisali:

– Čuli smo da bi trebalo biti 7 konja (uključujući neke djelomične konje, poput glave i stražnjice konja) prikazanih na slici.

Javite nam u komentarima koliko konja vidite na slici.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE