Općinski sud u Kaknju i Pravni fakultet Univerziteta u Zenici ozvaničili međuinstitucionalnu saradnju

Općinski sud u Kaknju i Pravni fakultet Univerziteta u Zenici potpisivanjem Memoranduma o saradnji u prostorijama ove visokoškolske ustanove ozvaničili su početak međuinstitucionalne saradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memorandum su potpisali predsjednik Općinskog suda u Kaknju, Eldar Zaimović, i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Larisa Velić.

Cilj saradnje jeste razmjena teorijskih i praktičnih iskustava i resursa u vidu zajedničkog organizovanja naučnih i stručnih događaja, učešća u nastavnom procesu, razmjene informacija od naučnog, stručnog i istraživačkog značaja, posjete studenata/ica informativnog karaktera, njihov praktičan rad i angažman istaknutih diplomanata koji su postigli zapažene rezultate kako u nastavi, tako i u vannastavnim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik suda, Eldar Zaimović, i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Larisa Velić, istakli su da Memorandum predstavlja konkretan korak na putu povezivanja akademske i pravosudne zajednice, a što će biti od velike koristi prvenstveno studentima i završenicima I ciklusa studija.

Pored toga, potpisivanjem predmetnog Memoranduma implementiraju se Smjernice o dugoročnoj saradnji pravosudnih institucija i pravnih fakulteta u Bosni i Hercegovini u oblasti praktičnog usavršavanja studenata, koje je usvojilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

NAJNOVIJE