Održana redovna Skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj

Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj, čiji je većinski vlasnik prestižni njemački proizvođač građevinskih materijala, HeidelbergCement, održala je danas redovnu Skupštinu dioničara.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Na Skupštini je bilo zastupljeno lično ili putem punomoći 96,03 % dionica.

Na Skupštini se odlučivalo o usvajanju godišnjeg izvještaja, imenovanju vanjskog revizora, izglasavanju povjerenja članovima Nadzornog odbora, kao i o raspodjeli dobiti.

Dioničarima se ispred Uprave Tvornice cementa Kakanj obratio Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku, te predstavio rezultate i postignuća kompanije u prethodnoj godini.

„Zahvaljujući nastavku izgradnje velikih infrastrukturnih projekata, te zahvaljujući našim strateškim investicijama u nove cementne terminale i betonare u BiH i Hrvatskoj smještene u najznačajnijim urbanim centrima, a najviše zahvaljujući vrijednom angažmanu naših rukovodilaca i radnika, proteklu smo godinu završili sa izvrsnim rezultatima. Ostvarili smo prodaju od 636.000 tona cementa i time ponovo postigli najbolji rezultat u prethodnoj deceniji, a posebno je značajno i povećanje izvoza za 13 % u odnosu na raniju godinu.“

Muidža je također istakao da je Tvornica cementa Kakanj, kao poslovni lider održivog razvoja u BiH, nastavila sa dugoročnim ulaganjima u zaštitu okoliša i lokalnu zajednicu, te je ponovo dobila okolinsku dozvolu za sva svoja postrojenja za narednih pet godina.

„Sada smo veoma dobro pozicionirani da nastavimo s našim ekološkim projektima, posebno onima na smanjenju CO2, što uključuje i povećanje upotrebe alternativnih goriva, kao i novih visokokvalitetnih, zelenih, ekoloških tipova cementa i betona u kojima leži budućnost građevinarstva,“ kazao je Muidža.

Nadzorni odbor je predložio a Skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj usvojila odluku da se ostvarena dobit iz prethodne godine u iznosu od 21,7 miliona KM usmjeri u neraspoređenu dobit društva.

Skupština dioničara je izglasala povjerenje članovima nadzornog odbora u sastavu Janos Szarkandi, Thomas Spannagl i Ernest Jelito.

Za vanjskog revizora izabrana je kompanija PricewaterhouseCoopers Tax and Advisory d.o.o. Sarajevo.

Skupština je također usvojila i Godišnji izvještaj koji uključuje finansijski izvještaj, konsolidovani finansijski izvještaj, Izvještaj nezavisnog revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju.

Objavljeno:

Pretplata

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bajramski koncert Rudarske glazbe u Kaknju: Pun​ bajramske milosti

„Rudarska glazba“​ povodom Kurban Bajrama, u petak ​ 8.7.2022....

Bajramska akcija u MobiFon shop: Velika sniženja na cijeli asortiman

Praznik je oduvijek bilo vrijeme darivanja, da tako ostane...

Ostavljate punjač u utičnici nakon punjenja mobitela? Evo zašto to nije dobro

Uz ovih nekoliko trikova možete sačuvati bateriju na mobitelu Mobiteli...