Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Odbojkašica sa šubarom i tri prsta: Nisam nikoga htjela uvrijediti

Odbojkašica reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je šokirala javnost fotografijom na kojoj nosi šajkaču i pokazuje tri prsta oglasila se nakon što je ono što je uradila završilo u brojnim medijima u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona tvrdi da ovim gestom nikoga nije željela povrijediti.

“Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Nisam htjela nikoga da povrijedim. Dres BiH sam nosila od pionirki pa sada do seniorki i ne znam da li ću ponovo igrati”, rekla je za Srpskainfo Radovićeva, a na pitanje da li ju je neko iz odbojkaškog Saveza BiH nazvao da joj pruži bilo kakvu podršku je rekla:

“Niko me nije zvao i razumite me ne želim više da pričam na ovu temu”, rekla je ona.

Umjesto podrške, Radovićeva bi vrlo izgledno mogla završiti na disciplinskom postupku, kako saznaje N1, zbog kršenja pravila ponašanja OS BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Radovićeva nije bila dio reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa je njen status kao reprezentativke upitan, ona ipak može biti predmetom disciplinskog postupka, budući da je registrovana u OS BiH, a ukoliko bude proglašena krivom posljedice po nju bi mogle biti teške, od novčane kazne, pa sve do suspenzije, koja bi mogla biti duga i do 36 mjeseci.