Obilježena 75. godišnjica Gradske biblioteke Visoko

Zanimljivim programom i uz prisustvo velikog broja gostiju u Kulturnom centru Altindag je održana svečanost povodom 75.godišnjice Gradske biblioteke Visoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisutni su kroz kratki film imali priliku da vide historijat ove važne ustanove, o kojoj je govorila direktorica Ajša Šahinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima, gosti iz federalnog ministarstva, ministar MUP-a ZDK Dario Pekić, ali i brojni direktori biblioteka s kojom visočka ima odličnu saradnju, a ova prilika iskorištena je i za poklone za nekoliko biblioteka s područja Zeničko – dobojskog kantona.

  • Svi mi koji pratimo rad ove ustanove svjedoci smo da ova biblioteka pravi iskorak više. U proteklom periodu smp imali priliku gledati neke drugačije manifestacije, koje su kreativne i drugačije osmišljene, sve s ciljem da naši sugrađani zavole biblioteku. Svjedoci smo i raznih promocija na neki drugačiji način, pa i ovo obilježavanje važnog jubileja je drugačije i originalnije nego bilo gdje drugo. Kao gradonačelnik, ali i kao Mirza Ganić, sam ponosan i sretan da imamo jednu ovakvu ustanovu u našem gradu, kao gradonačelnik sam stao uz biblioteku u punom kapacitetu i predviđena finansijska sredstva su 100% realizovana, ali ne samo za biblioteku, već i za druge važne ustanove, svi su dobili maksimalnu podršku, jer smatramo da zajedno, na ovakav način, iskreno i profesionalno, možemo prenijeti našim mladim ljudima ono što treba da znaju, a to je da čitaju, uče i da budu dobri ljudi. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Mirza Ganić, te čestitao ovaj značaja jubilej uz poruku da će od Gradske uprave i u narednom periodu imati podršku za svoj rad.

Na samom kraju manifestacije dodijeljene su i nagrade učenicima koji su imali najbolje radove na konkursu povodom 75.godišnjice Gradske biblioteke Visoko, a upravo gradonačelnik Mirza Ganić je uručio nagrade, i to za treće mjesto Elmi Mostić, za drugo mjesto Aiši Hodžić, dok je prvo mjesto na konkursu osvojila Marija Lena Subotić.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE