NUR iz Kaknja osvojio 24 medalje na turniru Start Open 2023

Uzbudljivo i uspješno takmičenje obilježilo je proteklu subotu u Zenici na turniru “Start Open 2023”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj sportski događaj okupio je takmičare iz dvije države, s ukupno 334 učesnika iz čak 27 različitih klubova. No, ono što je posebno privuklo pažnju bila je izvanredna izvedba članova taekwondo kluba NUR iz Kaknja, koji su ponoo zasjali na ovoj velikoj sportskoj pozornici, osvojivši čak 24 medalje.

U konkurenciji zlatnih medalja, taekwondo klub NUR je zabilježio iznimne uspjehe: Semin Neimarlija osvojio je zlatnu medalju u disciplini borbe, Anela Topalović također se okitila zlatom u borbi, Merjema Avdispahić je pokazala svoje borilačko umijeće osvojivši zlatnu medalju, Nedžmina Piljug briljirala je u disciplini kick, također osvojivši zlatno odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaostajući, srebro je također pronašlo svoje putve do članova ovog izvanrednog kluba: Fatih Hrustić pokazao je svoju izdržljivost i tehnike u borbi, osvojivši srebrenu medalju, Lejan Kobilica, Danin Kobilica i Fatma Berbić također su ostvarili izvanredne rezultate osvajanjem srebrenih medalja u disciplini borbe.

Ajla Škulj, Ajša Piljug i Nedžla Gadžun također su se okitile srebrenim odličjima u borbi, u disciplini kick, Naisa Neimarlija, Ajša Piljug i Ajša Delibašić ostvarile su iznimne uspjehe osvajanjem srebrenih medalja.

Bronzane medalje također su doprinijele sjajnom rezultatu kluba: Aldin Aliefendić, Emir Haračić, Bilal Neimarlija, Ajna Kulović, Zara Čišija, Sarah Aliefendić, Tara Hadžić, Emin Karzić, Lamija Avdispahić i Asija Kasapović osvojili su bronzane medalje, pokazujući svoju izdržljivost i trud.

Osim individualnih uspjeha, ekipa taekwondo kluba NUR iz Kaknja osvojila je pehar za drugo mjesto u konkurenciji Kickova, potvrđujući svoju izvanrednu timsku koheziju i borilačku vještinu.

Ovaj turnir je jasno pokazao snagu i talent ovih mladih sportaša iz kluba NUR, a njihov kontinuirani uspjeh obećava svjetlu budućnost za ovaj klub i sport u cjelini.

NAJNOVIJE