Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Novi detalji teške nesreće: Poginuli supružnici stigli na odmor iz Njemačke, Eldina je bila trudna i krenuli su taj dan do doktora u Berane


Četiri osobe mrtve su nakon tragične saobraćajne nesreće koja se dogodila u crnogorskom mjestu Brezojevice, na cesti prema Plavu. Na mjestu nesreće poginuo je mladi bračni par – Mersin H. i njegova supruga Eldina. Poginula su još dvojica muškaraca. Do nesreće je došlo sinoć u 19 sati i 35 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Općine Plav, Nihad Canović, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti.

U nesreći nastradao je bračni par Mersin H. i njegova supruga Eldina. Oni su se nalazili u automobilu u koji je direktno udario snimatelj koji se s kolegom vraćao iz pravca Rožaja.

Kako je za portal Republika.rs ispričao izvor blizak istrazi, bračni par došao je na odmor iz Njemačke kako bi proveli praznike s porodicom.

  • Oni su išli iz suprotnog smjera, a kamerman s kolegom iz Rožaja. Snimali su svadbenu kolonu. Pošto je taj dio ceste ravan vozili su malo brže i direktno udarili u auto u kojem se nalazio bračni par. Tragedija je da su očekivali bebu, a da su taj dan krenuli do doktora u Berane, priča za Republiku izvor blizak istrazi.

Mirza M., snimatelj RTV-a “Glas Plava”, također je poginuo u nesreći. Nero C. je u Domu zdravlja u Plavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • U Urgentni centar nakon nesreće dopremljena su tijela dvije osobe, muškarca i žene. Pokušana je reanimacija, ali sve je bilo uzalud, rekli su nakon nesreće iz Kliničkog bolničkog centra Berane.

Slike s mjesta nesreće pokazuju da je jedan automobil potpuno neprepoznatljiv.

  • Tragediji je prethodila svadba u Rožajama, koju je Mirza snimao. Kada su svatovi krenuli prema Plavu i stigli do Brezojevica kod grada, dok je snimao svatovsku kolonu, došlo je do direktnog sudara – rekao je svjedok koji kaže da su auti od sudara odletjeli u zrak.