Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Novi američki napad na Hute, Biden poručio da će nastaviti s napadima

Sjedinjene Američke Države izvele su rano jutros nove napade na Hute koji su se spremali ispaliti projektile u Crveno more, rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominjući i napade koji su već izvedeni noću, Kirby je kazao: “Izveli smo ih ponovno jutros gađajući projektile za koje mislimo da su ih planirali trenutno lansirati u Crveno more.”

Dodao je da će američko vojno zapovjedništvo na Bliskom istoku kasnije objaviti detalje napada.

Biden: Nastavljamo s napadima

Američki predsjednik Joe Biden rekao je danas da će se američko-britanski napadi na Hute u Jemenu nastaviti i da su pobunjenici nastavili napadati brodove u Crvenom moru.

Američka vojska ciljala je Hute četvrti put u manje od sedam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti američki napadi, dok Bliski istok riskira regionalni požar, izvedeni su nekoliko sati nakon što je Washington još jednom opisao jemenske pobunjenike kao “teroriste”, javlja Hina.

Huti, koji već gotovo desetljeće ratuju protiv jemenske vlade, ciljaju trgovačke brodove za koje vjeruju da su povezani s Izraelom u području ključnom za međunarodnu trgovinu.

Sjedinjene Američke Države odlučile su predvoditi međunarodni odgovor na te napade u dogovoru s Ujedinjenim Kraljevstvom i uz potporu Australije, Bahreina, Kanade i Nizozemske.