Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Njemačka policija: mnogo ljudi nam se javilo sa informacijama o Mirnesi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan na trećem spratu u prilično neupadljivoj zgradi nalazi se svega 250 metara od Kancelarije državne kriminalističke policije u Štutgartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I, baš tu, od svih mjesta na svijetu, Mirnesa S. (42) je planirala pljačku vijeka.

Kako prenosi Bild, Mirnesa S., osumnjičena za krađu milion eura iz kompanije za transport novca u kojoj je radila, živjela je upravo tu, nedaleko od policije. Stan je prazan već dva mjeseca.

U međuvremenu, policija je promijenila bravu na stanu, ostavivši joj poruku:” Cilindar vaše brave je zamijenjen. Pravi ključevi su kod policije”, stoji na poruci.

Portparol policije izjavio je za Bild da su dobili brojne dojave o Mirnesi S.:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Da, dobili smo zaista dosta dojava. Veliki broj baš tokom Božića. Ali, očigledno da je riječ o starim saznanjima i informacijama, jer je ona i dalje na slobodi, očigledno joj nismo uspjeli ući u trag.”

Bild je razgovarao i sa komšijama Mirnese S., koji su potvrdili da se ona u ovaj stan doselila u ljeto, 2021. godine.

“Nama se predstavila kao menadžerka poslovnice i rekla nam je da radi od podneva pa do uvečer, uglavnom druge smjene,” rekao je ovaj komšija. U kompaniji iz koje je uzela milion eura radi navodno od proljeća.

Iz lokalne pekare kažu da su je viđali dok je šetala po kvartu:

“Živjela je povučeno. Viđala sam je samo kada bi šetala sa svojim zgodnim partnerom i psom,” rekla je ova radnica pekare, prenose Nezavisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ona je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milionn eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Stutgartu.

- Marketing -