Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nisu ga ni predstavili, a već je rasprodat

Budući superautomobil Alfa Romea, poznat kao ‘6C’, skoro je rasprodat uoči očekivanog otkrivanja kasnije ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni direktor Jean-Philippe Imparato je za britanski Autocar potvrdio da su depoziti već uzeti, uprkos tome što će automobil nije ni predstavljen.

“Biće rasprodat prije nego što otkrijem automobil”, dodao je on.

Još nije poznat oblik automobila, ali se najavljuje da će “doprinijeti DNK” brenda, rekao je Imparato.

“Radimo na nečemu što bih mogao da postavim pored 8C u muzeju Arese, ponosan na naš doprinos istoriji Alfa Romea. To je ono što želimo. Da biste donijeli ovu vrstu odluke 2022. u grupi kao što je Stellantis, svi smatraju da ste potpuno ludi”, rekao je Imparato, nagovještavajući da će automobil vjerovatno biti opremljen motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem, a ne električnim pogonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe je rekao da model neće biti samo automobil za stazu, već i automobil za svaki dan.

“Mogao bi da bude ikoničan, super-seksi i prepoznatljiv kao Alfa Romeo na prvi pogled. Imamo toliko fanova koji traže nešto posebno”, rekao je on.

Njegov opis sugeriše da bi čak mogao da zaluta na teritoriju hiperautomobila, uz sugestiju da bi cijena mogla da se kreće u stotinama hiljada.

Imparato je rekao da je ovaj automobil ograničene serije paralelan sa Alfinom osnovnom paletom modela. Ovaj novi asortiman automobila je odobren do 2027. godine. Biće lansiran jedan model svake godine.

Na pitanje Autocara da li Alfa planira u budućnosti SUV-ove veće i manje od Tonalea, Imparato je rekao “da i da”. Podrazumijeva se da će manji SUV doći 2024. godine, kao potpuno električni Alfa sestrinski automobil za Jeep Avenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrazumijeva se da će veći SUV biti zamjena za Stelvio, takođe električni i koji treba da se pojavi oko 2026.