― Marketing ―

Neum postaje “slijepo crijevo”: Evo kada bi trebala biti otvorena cesta od Pelješkog mosta prema Dubrovniku

- Marketing -

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom.

 

Od otvaranja do danas, Pelješkim mostom prošlo je nešto više od milion i 420.000 vozila. I danas su na Pelješcu brojni gosti kojima je most približio jug Hrvatske.

- Marketing -

 

Uskrsni vikend donosi i veće gužve, već u se petak bilježi 50-ak posto više vozila. Nezaobilazna stanica većini turista je Ston.

 

“Bez obzira što nije turistička sezona dnevno tu bude i po 10-ak autobusa koji dođu ciljano u Ston zbog povijesti i kulture i gastronomije“, kazao je načelnik Općine Ston za Dnevnik Nove TV.

 

 

Ugostitelju Sveti Pejiću je Pelješki most podebljao prihode: “U Stonu se promet u restoranima povećao za 120 do 150 posto. Kada se otvori zaobilaznica, bit će nešto manje, ali Ston će sve više dobivati na važnosti.“

 

Sada sav promet s Pelješkog mosta ide kroz Ston, što ljeti stvara gužve i pritisak, no to bi uskoro trebalo biti gotovo. Otvaranje Stonske obilaznice bilo je najavljeno za prije Uskrsa, no to se nije dogodilo. Ipak, iz HC-se nadaju kako će sve biti spremno za 20. april.

 

“U tijeku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, to očekujemo da bi trebalo biti gotovo tijekom idućeg tjedna. U tijeku su isto tako i testiranja sigurnosnih sustava u tunelima. Nakon toga ćemo krenuti u proceduru za izdavanje uporabne dozvole“, rekao je za Novu TV Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.

 

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom.

- Marketing -