Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nermin Mandra izabran za novog predsjednika KO SDA Zeničko-dobojskog kantona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su provedeni izbori po mjesnim i općinskim odborima SDA u Zeničko-dobojskom kantonu, održani su izbori za rukovodstvo Kantonalnog odbora SDA ZDK i predsjednika KO SDA ZDK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznaje Kakanj-X.com, Nermin Mandra izabran je za novog predsjednika Kantonalne organizacije SDA Zeničko-dobojskog kantona jednoglasnom odlukom delegata Izborne skupštine.

Za potpredsjednike Kantonalne organizacije SDA ZDK na sjednici izabrani su Selvedina Sarajlić, Vedad Jusić i Alija Ogrić.

Na Izbornoj skupštini izabran je i novi saziv Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA ZDK.

Nermin Mandra je rođen 17. decembra 1969. godine. Mašinsku tehničku školu završio je u Kaknju, a Mašinski fakultet u Sarajevu. Od maja do decembra 1992. godine, kao dobrovoljac, bio angažovan u ARBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1994. do 2001. godine obavljao je dužnost direktora, te glavnog i odgovornog urednika JP “Radio Kakanj”. U periodu 2001 – 2003. godina radio je u Termoelektrani Kakanj na poslovima Šefa smjene. Na dužnost ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK imenovan je 2003. godine.

Ovu dužnost obavljao je u dva mandata. U to vrijeme obavljao je i dužnost komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite, bio je član uprava nekoliko sportskih klubova, te član organizacionih odbora sportskih i drugih manifestacija. Period u kojem je obavljao dužnost kantonalnog ministra ostao je zapamćen kao period intenzivne izgradnje cesta na području našeg kantona.

Nakon isteka drugog mandata vraća se u Kakanj na mjesto pomoćnika direktora Termoelektrane Kakanj. Na lokalnim izborima koji su održani 7. oktobra 2012. godine, kao kandidat SDA, izabran je za načelnika Općine Kakanj. Obavljao je i dužnost člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

U prijeratnom periodu igrao je za Košarkaški klub „Termoelektrana“ Kakanj čiju tradiciju baštini današnji Košarkaški klub „Kakanj“ osvajač Prvenstva BiH – Liga 12 u sezoni 2015/2016. Član je SDA od osnivanja, a kroz stranački angažman obavljao je funkcije člana Inicijativnog odbora za formiranje SDA Kakanj, predsjednika Muslimanskog onladinskog saveza, člana predsjedništva MOS-a BiH, predsjednika Općinske organizacije SDA te člana Predsjedništva SDA BiH.

Trenutno je zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


(Kakanj-X.com)

- Marketing -