― Marketing ―

Nepoznati lopovi pravili nevolje u Kaknju: Krađa u RMU i džematu Dumanac, hapšenje zbog droge

- Marketing -

Tokom noći između 7. i 8. novembra 2023. godine, u mjestu Obre, unutar kruga Rudnika mrkog uglja (RMU) Kakanj, nepoznato lice izvršilo je krivično djelo “Teška krađa” u radionici za popravku dizel-mašina.

Za sada nepoznati lopov je ukrao brojne rezervne dijelove za dizel-mašine. Nadležni istražitelji iz Policijske stanice Kakanj odmah su izvršili uviđaj, a slučaj je prijavljen tužiocu.

Također, u toku iste noći, u mjestu Dumanac, nepoznato lice izvršilo je krivično djelo “Krađa”, otuđivši 16 vreća cementa teških po 25 kilograma, koji su bili vlasništvo “Džemata Dumanac.”

- Marketing -

Policija je također izvršila uviđaj kako bi prikupila tragove i informacije o ovom incidentu.

Lišenje slobode zbog sumnje na drogu

U večernjim satima 8. novembra 2023. godine, policijski službenici Policijske stanice Kakanj zaustavili su putničko motorno vozilo marke “Opel” koje je upravljao B.E. iz Kaknja. Pored vozača, putnik u vozilu bio je P.N., rođen 1991. godine.

Prilikom kontrole i pregleda putnika P.N., pronađena su dva upakovana sadržaja zeljaste materije, čiji izgled sugerira da se radi o opojnim drogama, kao i jedan upakovan sadržaj praškaste materije, također sumnjive prirode.

Policija je odmah oduzela navedene predmete, a P.N. je lišen slobode. Nakon toga, obavljen je razgovor s dežurnim tužiocem, a nad P.N. je izvršena kriminalistička obrada.

(Kakanj-X.com)

- Marketing -

BONUS VIDEO

Otišla da posvijetli kosu, dobila jezive opekotine po glavi: Ispovijest djevojke iz „salona iz pakla“

Ova posjeta frizerskom salonu završila se tragično za Eli Svain. Žena koja je željela da posvijetli kosu doživela je zastrašujuće opekotine koje su uzrokovale...