Nakon brutalnog ubistva i samoubistva Mujage građani se opraštaju samo od supruge Amele

Trostruko ubistvo koje se dogodilo u Tuzli ponovo je potreslo bh.  javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici prvo su pronašli tijelo Mujage Čičkušića koji je počinio samoubistvo skokom sa zgrade. Međutim, Mujaga je prije samoubistva počinio trostruko ubistvo presudivši supruzi Ameli i dvoje djece.

Tijela Amele i djece pronađena su kasnije u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, to je trenutak kad je došlo do povezivanja slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema preliminarnim podacima iz Kantonalnog tužilaštva TK, Mujaga je najvjerovatnije sjekirom oduzeo život svojoj 2-godišnjoj i 9-godišnjoj djeci i 34-supruzi Ameli Čičkušić

Amela je pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela. Nakon toga je prešao u susjednu zgradu odakle se bacio sa 14. sprata.

Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla, a Mujaga je, navodno, radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj i u BiH je došao dva dana prije nego što će učiniti to što je učinio.

Na Facebooku se građani opraštaju samo od Amele i njene djece, a oproštaj od Mujage, navodno, izbjegavaju čak i njegovi najbliži prijatelji i porodica.

  • Danas su Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala Ti! Hvala Ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno. Neka ti Allah podari Džennet. I tebi i tvojoj djeci… El’ Fatiha…”, riječi su Jasmine Bošnjić posvećene Ameli Čičkušić.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE