Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Muzaferija stigla do prvih bodova u Svjetskom kupu: Nadam se da ću zadržati ovaj momentum

U teškim uvjetima na stazi Cortina d’Ampezzo, Elvedina Muzaferija upisala je prve bodove Svjetskog kupa u sezoni 2023/2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica zauzela je 25. mjesto s + 2.25 stotinki zaostatka za prvoplasiranom Ragnhild Mowinckel iz Norveške i najboljim vremenom 1:33.50.

Pozicija koju je Muzaferija podijelila s Karen Clement (FRA), donijela joj je šest značajnih bodova i odlična su uvertira za Super-G utrku koja će sutra biti održana, također u ovom skijaškom centru.

“Trka je krenula loše i sporo. Bilo je dosta povreda i padova, a nakon broja petnaest zaustavljena je zbog jakog vjetra. Nakon pola sata vjetar se prilično smirio i imali smo priliku da se takmičimo. Krenula sam sa startnim brojem 32 i gornji dio staze vozila sam dobro, ali u donjem dijelu imala sam dosta vjetra u prsa, što je rezultiralo gubljenjem vremena. Završila sam na 25. mjestu i sretna sam zbog prvih osvojenih bodova ove sezone. Ovaj rezultat olakšava mi nastavak u takmičenju. Znam da sam tu, znam da mogu i nadam se da ću zadržati ovaj momentum do kraja sezone. Sutra je Super – G utrka, nadam se da ću ponoviti dobre rezultate” kaže Muzaferija.

Današnjoj pobjednici najbliže su bile Amerikanka Jacqueline Wiles i Sofia Goggia koja je pred domaćom publikom ostala u top tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično dešavanjima od jučer i druga Spust utrka Audi FIS Ski World Cupa u Cortina d’Amezzo donijela je niz problema organizatorima i skijašicama. Trajala je skoro tri sata, led u gornjem dijelu staze bio je prevelika prepreka za deset takmičarki koje su padom završile svoj nastup. Trka je bila zaustavljena i zbog jakog vjetra, da bi u konačnici, nakon povrede Ania Monica Caill takmičenje prekinuto. Utrku nisu imale priliku startati još dvije učesnice, Sabrina Simader (KEN) i Ricarda Haaser (AUT).

Super-G utrka u Cortini na program je sutra u 10.30 sati.