MUP ZDK o zločinu u Zavidovićima: Napadač Aidu usmrtio pucnjem iz lovačke puške dok je radila u pekari

MUP ZDK oglasio se o zločinu koji se dogodio u Zavidovićima, a u kojem je napadač ubio žensku osobu te izvršio samoubistvo. Utvrđeno je da je ovo teško krivično djelo počinio lovačkom puškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, policiji je jučer oko 21.15 sati prijavljeno da je u pekari koja se nalazi u ulici Zlatnih ljiljana došlo do pucnjave. Policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela žene i muškarca.
Utvrđeno je da je riječ D.A., rođena 1990. godine, iz Zavidovića i H.M., rođen 1978. godine, iz Zavidovića.

“Nadalje, kroz obavljene razgovore sa svjedocima te drugim mjerama i radnjama poduzetim u okviru uviđaja, preliminarno je utvrđeno da je lice H.M, neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došlo u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje-lovačku pušku, nakon čega je upotrijebilo oružje pucajući u pravcu D.A. koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede. Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života. Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti izvršena obdukcija tijela”, navode iz MUP-a ZDK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima Crne hronike, Mersud Halilčević je bio kuhar u jednom zavidovićkom restoranu. Bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece iz prijašnje veze. Aida Dendić je radila u pekari i također je imala dvoje djece. Nije poznato šta je motiv ovog zločina femicida.

NAJNOVIJE