Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Molio je da se pomire, ali ona nije htjela: Mještani u šoku nakon što je Zoltan ubio ženinog ljubavnika, pa presudio sebi

On je saznao da ga žena vara. Zbog toga se vratio iz Mađarske. Tada ga je ostavila i on ju je danima molio da se pomire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako započinje priču koleginica E.M. žene iz Kikinde čiji je suprug Zoltan Mesaroš ubio njenog ljubavnika Timotija Timu Z. (62) pa potom sebi presudio.

Cijela Kikinda je u šoku zbog stravičnog zločina koji se dogodio juče ujutru. Kako pričaju poznanici ubice i žrtve, zločinu je prethodilo rasprava duga dvije nedelje.

– On se iz Mađarske vratio prije dvije sedmice jer je sumnjao da ga žena vara, međutim ona ga je tada ostavila i preselila se u Kikindu – priča poznanica E.M.

Kako objašnjava, ne zna da li je E.M. tada prešla da živi sa kćerkom ili Timotijem, ali ono što joj je poznato jeste da ju je Timotije dovozio i odvozio sa posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zoltan je dolazio u pekaru danima molio je da se pomire ali ona nije htjela. Zoltan je bio jako dobar čovjek i stvarno sam u čudu kako je tako nešto mogao da uradi – kaže poznanica ovog bračnog para.

Kikinđanina Timotija Timu Z. (62) jutros rano ujutro, u njegovoj kući, ubio je njegov suparnik iz Ruskog Sela Zoltan Mesaroš i onda se objesio u potkrovlju iste kuće, piše Blic.

Ubistvo i samoubistvo, nezabilježeni do sada u Kikindi, dogodili su se u prigradskom naselju Železnički novi red, u kući u kojoj je Timotije sam živio. Tijela dvojice muškaraca pronađena su nekoliko sati kasnije. Žrtva nije došla na jutarnju kafu kod komšija sa kojima se družio, nije odgovarao na telefonske pozive. A onda je komšinica V.K. primjetila krv na ulaznim vratima i to rekla mužu.

Kako se saznaje, Timotije je povrede na stomaku koje su nanesene nožem.